Marad a nyomkövető a „műtrágyakirályon”

nyomkövető, lábperec
ABC News / Facebook

Nem tartóztatják le a műtrágyakirályként is ismert milliárdost, Bige Lászlót, de bűnügyi felügyelet alatt maradt,

tartózkodási helyét csak engedéllyel hagyhatja el és nyomkövetőt köteles viselni

mondta a Fidesz-közeli Magyar Nemzetnek az üzletember ügyvédje, Zamecsnik Péter.

Bigét december közepén vették őrizetbe, az ügyészség azzal gyanúsítja, hogy több mint 800 millió forint vesztegetési pénzt fogadott el úgy, hogy eközben közel 2 milliárd forinttal károsította meg saját cégét.

Házi őrizetbe került Bige László

Szabadon távozhatott Bige László a csütörtökön késő délutánba nyúló tárgyalásról, a bíróság ugyanis nem adott helyt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség indítványának, hogy helyezzék előzetes letartóztatásba az egyik leggazdagabb magyar vállalkozót - írja a 24.hu Mint megírtuk, Bige Lászlót kedden vették őrizetbe, és az ügyészség azzal gyanúsítja, hogy több mint 800 millió forint vesztegetési pénzt fogadott el úgy, hogy eközben közel 2 milliárd forinttal károsította meg saját cégét.

A Nitrogénművek tulajdonosa régóta a NER „bögyében van”, 2019 nyarán például a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felfüggesztette szolnoki műtrágyagyárának működési engedélyét. Bige akkor az RTL Klubnak nyilatkozva kifejtette, boszorkányüldözés zajlik ellene.

Bige-ügy: nem hódolt be a NER-nek, elindult ellene az állami hatósággépezet

Felfüggesztette a Bige Holding Kft. szolnoki műtrágyagyárának működési engedélyét a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság - tájékoztatta szombaton Németh Ádám megyei katasztrófavédelmi szóvivő az MTI-t. Elmondta: a hatóság szakemberei ismételten hiányosságokat tártak fel az üzemben, emiatt ott a biztonságos működés feltételei nem adottak. Ebből következően a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság hatósági jogkörében eljárva megtiltotta az üzem működését - közölte.

Októberben azonban a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság jogerős ítéletében kimondta, a katasztrófavédelmi hatóság intézkedése jogellenes volt.