A narancssárga és a kék Fidesz: nem minden ellenzéki akarja leváltani a kormánypártot

A narancssárga és a kék Fidesz: nem minden ellenzéki akarja leváltani a kormánypártot

Miért nincs összefogás, miért ismétlődik meg újból 2019? – Dr. Szabó Ervin megválaszolta a kérdést, de a válasz sokaknak nem lesz ínyére.

A Közösen Orosháza Városáért Lokálpatrióta Mozgalom polgármesterjelöltje fontosnak tartja, hogy a helyiek tiszta képet kapjanak arról, mi folyik a városban:

„a velem szemben összeálló baloldali pártok (DK, MSZP Momentum) ugyanúgy, ahogy 2019-ben a Fetser János vezette MSZP sem akarta, úgy most ők sem akarják, hogy le legyen váltva a Fidesz”

írja posztjában. Szabó szerint sokan kérdeztétek tőle, hogy miért nincs összefogás, amire a választ a Magyar Péter-féle tüntetésen kapta meg az egyik felszólaló polgármestertől. A városvezető elmondta, hogy menesztett alpolgármestere, Jószai Attila Kövér László szigetszentmiklósi házába járkál be tárgyalni, „ki tudja miről”. Józsairól még azt érdemes tudni, hogy a „DK-ban igen magas háttérpozíciót” tölt be. Minek járkál egy DK-s Orbán házmesteréhez csevegni? És miről?

Gőzerővel megy a szervezkedés a háttérben

Szabó azt is elárulta, Jószai Attila többször volt Orosházán, amikor arról egyeztettek, hogy milyen formációban tudják leváltani a Fideszt. Akkor a DK-s Raffai Jánost nevezte meg polgármesterjelöltjének, mivel azonban Szabó Ervinnel együtt már két jelölt is volt, abban állapodtak meg, hogy csinálnak egy közvéleménykutatást. Akinek nagyobb a támogatottsága, az fog indulni – ez teljesen korrekt, észszerű döntés. Csakhogy a megállapodást megszegték, Szabó tudta nélkül bejelentették a baloldali indulót.

„2019-ben sem az volt a céljuk, hogy győzzenek, most sem az. 2019-ben is annyi volt a céljuk, hogy a Fidesz maradjon hatalmon, most is az!”

– állítja a polgármesterjelölt. Arra kéri az orosháziakat, hogy ne higgyenek annak az embernek, aki olyasvalakit jelölt polgármesterjelöltnek, aki a hírek szerint gyakori vendég Kövér rezidenciáján.

Van a narancssárga Fidesz és van a Kék Fidesz: ezek ugyanazok!

Dr. Szabó Ervin emlékeztetett, 2019-ben mindössze 154 szavazaton múlott a győzelem. Úgy véli, a lokálpatriótákkal közösen le tudják váltani a Fideszt és megakadályozhatják Orosháza szétrablását a jövőben. Hozzátette:

„Ők kizárólag azon vannak, hogy ezt a mutyizást folytathassák!”

Szabó Ervin az Alfahír megkeresésére elmondta: az elmúlt választásokon mind az MSZP, mind a DK az egyeztetések ellenére is indított jelöltet az esélyesebb ellenzéki képviselőjelölttel, polgármesterjelölttel szemben. Ezzel azt érték el, hogy néhány szavazattal mind az országgyűlési, mind az önkormányzati választásokon a Fidesz jelöltje nyert.

„Kérem a választópolgárokat: ne hagyjuk, hogy ez újra megtörténjen. Szavazatukkal támogassák a Közösen Orosháza Városáért Lokálpatrióta Mozgalom képviselőjelöltjeit és ezen civil egyesület polgármesterjelöltjeként engem szavazatukkal”

– hangsúlyozta az ellenzéki politikus.

Az Orbán-Gyurcsány-rendszer tényére utalva lapunknak nyomatékosította:

"van a narancssárga Fidesz és van a kék Fidesz, ezek ugyanazok, ne higgyetek nekik! Ők kizárólag azon vannak, hogy ezt a mutyizást folytathassák! 2019-ben 154 szavazaton múlott a győzelem. Most júniusban közösen leválthatjuk a Fideszt Orosházán!"

(Címlapkép: Dr. Szabó Ervin Facebook-oldala)