Minden országgyűlési képviselő leadta vagyonnyilatkozatát, éjszaka megírjuk, ki mit vallott be

Minden országgyűlési képviselő leadta vagyonnyilatkozatát, éjszaka megírjuk, ki mit vallott be

Az országgyűlési képviselők és a nemzetiségi szószólók is eleget tettek a január 31-ei határidőig vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségüknek - közölte Hargitai János (KDNP), az Országgyűlés mentelmi bizottságának elnöke vasárnap délután az MTI-vel.

A bizottsági elnök tájékoztatása szerint a 198 országgyűlési képviselő, a nemzetiségi képviselő és a 12 nemzetiségi szószóló leadta saját és a vele közös háztartásban élő házas- vagy élettársának, gyermekeinek vagyonnyilatkozatát.

Az országgyűlési képviselők, a nemzetiségi képviselő és a nemzetiségi szószólók saját vagyonnyilatkozata nyilvános, és február 1-jétől megtekinthető az Országgyűlés honlapján a képviselő, illetve a szószóló neve alatt.

A vonatkozó törvények szerinti vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségének szintén eleget tett az Állami Számvevőszék elnöke, alelnöke, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke, elnökhelyettesei, a versenytanács tagjai, a Költségvetési Tanács elnöke, a Közbeszerzési Hatóság Tanácsának elnöke és tagjai, a legfőbb ügyész, helyettesei, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, alelnökei és a Monetáris Tanács tagjai, valamint a felügyelő bizottság tagjai, a médiatanács elnöke és tagjai - tájékoztatott Hargitai János. Jelezte: a tisztségviselők saját vagyonnyilatkozata nyilvános, és szintén február 1-től megtekinthető az Országgyűlés honlapján a tisztségviselő neve alatt.

Bár a papír mindent elbír, azért kíváncsiak vagyunk pár dologra:

  • Beleírja-e Orbán Viktor a vagyonnyilatkozatba Mészáros Lőrincet?
  • Mi a helyzet Varga Judit CSOK-os nyaralójával?
  • Idén mennyit kaszált Rogán Antal "világhírű" találmányán?
  • Vajon mennyibe került Szijjártó Péter adriai nyaralása a közbeszerzéseken százmilliárdokat nyerő oligarcha luxusjachtján?
Miniszterek, frakcióvezetők, botrányos és kevésbé ismert képviselők vagyonnyilatkozatait elemezgetjük egész éjszaka frissülő cikkünkben. Ha nem tud aludni, vagy csak Ön is szeretné tudni, milyen vagyontárgyai vannak képviselőjének, akkor kísérje figyelemmel írásunkat weboldalunkon! A témához egy eseményt is létrehoztunk, amit ide kattintva ér el.