800 millióból vett brüsszeli irodából próbálják helyreállítani Orbán Viktor renoméját a fideszes pártkáderek

800 millióból vett brüsszeli irodából próbálják helyreállítani Orbán Viktor renoméját a fideszes pártkáderek

Tudjuk, hogy az elmúlt években Orbán Viktor és a Fidesz, sorra kapta a pofonokat Brüsszelben. Az a feladata tehát a pártalapítványnak, hogy megpróbálva a lehetetlent, helyre állítsa Orbán megtépázott renoméját néhány szélsőséges szövetségesével karöltve

- mondta Gyöngyösi Márton Facebook posztjában.

A Jobbik EP képviselője felidézte, hogy a Fidesz pártalapítványa 800 millió forintért vásárolt Brüsszelben pártirodát. Nem sokkal azután, hogy az ÁSZ sorra büntette az ellenzéki pártokat, kezdve a Jobbikkal, amelyet több mint 1 milliárdot büntetett, majd lefelezte az ellenzéki pártok támogatását, került sor erre az irodavásárlásra. 

Pont akkor amikor a magyar gazdaság döglődik, kisvállalkozások és családok ezrei mennek csődbe

- tette hozzá Gyöngyösi Márton.

Az EP képviselő elmondta, hogy Brüsszelben megsokasodtak azok az alapítványok, szervezetek, testületek, amelyeknek az a feladata, hogy a Fidesz hírnevét helyreállítsák. Ezek között említette például a magyar állandó képviselet, amely kvázi nagykövetségként működik, de szerinte pártkatonákkal, a Fideszhez kötődő emberekkel van tele.

Deutsch Tamás a Fidesz EP delegációjának vezetője tart nekik hetente eligazítást. De itt van még a Civil Összefogás Fórum (CÖF) álcivil szervezet, amely már több mint 300 millió forint közpénzt kapott azért, hogy Észak-Koreához hasonló módon szervezzen tüntetéseket. Brüsszelben van az Antal József Tudásközpont, az Alapjogokért Központ és a Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézet, amely az Igazságügyi Minisztérium és Varga Judit asszonyság alá van rendelve. Ezeknek az szervezeteknek az a feladatuk, hogy tudományos intézetnek álcázva terjesszék a nemzetközi színtéren az orbánizmust. Megpróbálják felbontani az uniós egységet, de azt, hogy ezek a fideszes pártkáderek a szabadidejükben mit csinálnak még, arra Szájer József legutóbbi kalandja óta, gondolni sem akarunk

- mondta a Jobbik EP képviselője.

Gyöngyösi Márton szerint az ellenzéknek és a Jobbiknak az is a feladata, hogy a diplomácia újra közszolgálat legyen és ne fideszes pártkáderek lerakata.