Parragh magyarázkodik és elnézést kér

Parragh magyarázkodik és elnézést kér

Ha valaki nem tud egy év alatt ötezer forintot kifizetni, az ne menjen el vállalkozni – mondta vasárnap az ATV Heti Napló Sváby Andrással című műsorának Parragh László, a e a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Ezt arra a felvetésre közölte, hogy a kamara elengedné-e a koronavírus-járvány miatt bajba került vállalkozásoknak az évi ötezer forintos kamarai díjat.
 

Parragh László: aki nem tud ötezer forintot befizetni, az inkább ne vállalkozzon

A koronavírus-járvány miatti kormányzati intézkedések jelentős kihívások elé állították a gazdaságot, lényegében egész szektorok sodródtak a csőd felé. Az elmúlt évben gyakorlatilag minden ezzel kapcsolatos kormányzati intézkedés és ellenzéki javaslat azt célozta meg, hogy az érintetteknek minél kevesebb közterhet kelljen fizetniük, ha már el vannak tiltva a hagyományos bevételszerzéstől.

Parragh László az RTL Klub Híradónak azt mondta,

úgy érzi, hogy az interjúban kifejtett teljes gondolatmenetét nem értette meg a teljes nyilvánosság,

szerinte a kamara a veszélyhelyzet alatt számos, a vállalkozások terheit csökkentő intézkedésért sikeresen lobbizott a kormánynál.

A kamarai elnök úgy véli, csak 2020-ban 500 milliárd forintot kialkudott a gazdaság számára ezeken a területeken, amihez a kamarát működtetni kell bért kell fizetni.

Én azt gondolom, hogy ötezer forint egy vállalkozás számára egy esztendő alatt nem lehet akkora tétel, ami nem kigazdálkodható

– mondta a Híradónak Parragh, hozzátéve

elnézést kér

azoktól, akiket vasárnapi mondata felháborított.