A kormány visszaélt a helyzettel: a Jobbik nemet mond az újabb rendkívüli felhatalmazásra

Jakab Péter
Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője reagál a miniszterelnök napirend előtti felszólalására az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. december 14-én.
MTI/Illyés Tibor
Az Orbán-kormány egy életre eljátszotta a magyar emberek bizalmát: a Jobbik nemet mond az újabb rendkívüli felhatalmazásra!

- írja a párt sajtóközleményében, melyben kifejtik, hogy az Orbán-kormány a rendkívüli felhatalmazás birtokában ahelyett, hogy megmentette volna az utcára került magyarok százezreit, a bajba jutott magyar családok és csődbe jutott magyar kis- és középvállalkozók tízezreit, inkább visszaéltek a helyzettel és:

  • ezermilliárdokkal tömte tele saját családtagjainak és strómanjainak zsebét!
  • alaptörvényben törvényesítette a közpénzlopást!
  • a saját politikai érdekei alapján módosította a választási törvényt!
  • bosszút állt a magyar emberek által megválasztott ellenzéki polgármestereken, és ellehetetlenítette az önkormányzatok működését!
  • az uniós pénzügyi segítség ellenére eladósította Magyarországot!
  • érdemi segítség nélkül hagyta a magyar kis- és középvállalkozókat!
  • ellentétben más európai országokkal sem maszkot, sem teszteket nem biztosított ingyenesen a magyar állampolgárok számára!
  • eltitkolta a közvélemény elől a járványügyi adatokat!
  • felszámolta az egyetemek szabadságát!
  • a magyar emberek adóforintjait költötte használhatatlan és fölösleges kínai gagyikra!

Közel 14.000 honfitársunk halt meg Orbán elhibázott válságkezelése, valamint az Orbán-kormány alkalmatlansága, helytelen döntései és mulasztásai miatt! Magyar emberek százezrei kerültek bajba és maradtak mindenféle kormányzati segítség nélkül! 

- írják közleményükben, mindeközben szerintük Orbán Viktor üzleti ügyekkel foglalkozó dublőrei – mint Mészáros Lőrinc vagy Garancsi István – és családtagjai, valamint a fideszes familiárisok még a járványból is hasznot húztak, és tovább gazdagodtak!

Jakab Péter nem nyom igent a felhatalmazási törvényre, mert Orbán ismét visszaélt a bizalommal

Január 29-én Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes a Kormány nevében benyújtott "a koronavírus-világjárvány elleni védekezésről" címmel egy törvényjavaslatot, melyben a kormány arra kéri az országgyűlési képviselőket, hogy újabb 90 napra rendkívüli felhatalmazást adjanak számukra. A dokumentumban a rendeleti kormányzás kitolását azzal indokolják, hogy "a koronavírus-világjárvány idején a Kormány alapvető célja, hogy megvédje a magyar emberek életét és egészségét, valamint mérsékelje a gazdasági károkat és megőrizze a munkahelyeket.

Nem újabb felhatalmazás, hanem felelősségre vonás és elszámoltatás vár a felelősökre!