"Hazaárulás, hivatali visszaélés, börtön" - a kormánysajtó már ítélkezik Stummer János felett

"Hazaárulás, hivatali visszaélés, börtön" - a kormánysajtó már ítélkezik Stummer János felett

A Magyar Nemzet nevű kormánylap és hozzá kapcsolódó HírTV már szerda kora reggel megkezdte a hangulatkeltést Stummer Jánossal szemben, annak apropóján, hogy a Nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnöke kedd délután a nyilvánosság elé tárta,

Orbán Viktornak és vendégeinek titokban építenének egy alagutat a Puskás Arénába 2 milliárd forintból. 

Egyébként feltűnő, hogy a kormányzat részéről eleddig nem érkezett reakció, a sportlétesítmény fenntartója is lényegében elismerte Stummer János állításait, annyival árnyalva a képet, hogy az alagút csak 50 méteres lesz, és a megépítésére megbízható cégek közül választanak majd ki egyet - de a lényeget nem cáfolta.

A Magyar Nemzet ma reggel ezzel szemben arról írt, hogy "az ország feljelentője", Tényi István az ügy kapcsán közérdekű bejelentéssel fordult Kövér László házelnökhöz Stummer János bizottsági elnök soron kívüli nemzetbiztonsági átvilágítása céljából, valamint feljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészségen ismeretlen elkövető ellen hivatali visszaélés gyanúja miatt.

Hogy miért döntött a feljelentés mellett Tényi, nem tudni. 

Elképzelhető, hogy úgy érzik, kényelmesebb a kormányzat számára, ha egy "civilre" osztják rá a feljelentő szerepét. 

Stummer János az Orbán-alagútról: Ezért a kétharmad eltávolít a Nemzetbiztonsági bizottság éléről

Egy rövid nyilatkozat erejéig elértük Stummer Jánost, a Nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnökét, miután egy videóban nyilvánosságra hozta, hogy a testület kormánypárti többsége azzal állt elő, hogy építeni kell Orbán Viktor miniszterelnök számára egy alagutat a Puskás Arénába kétmilliárd forintért. A politikus elmondta, amit az ügy jelenlegi fázisában hangsúlyozni kívánt, a bejelentése előtt számolt minden jogi és politikai kockázattal.

De ugyanúgy megválaszolatlan kérdés, hogy

  • miért volt olyan sürgős az Orbán-alagútról tárgyalni a Nemzetbiztonsági bizottság hétfői ülésén,
  • miért kellett titkolni a szándékot (ha nincs titkolnivaló),
  • valamint miért egy gazdasági válság alatt döntöttek úgy, hogy erre az átépítésre ellőnek 2 milliárd forint közpénzt.

Hazaárulás, hivatali visszaélés, börtön

Stummer János a közösségi oldalán reagált az alagút-gate legfrissebb fejleményeire, miszerint a propagandasajtó már tudja, amiről őt még nem értesítettek, de számolt ezzel.

"Innen üzenem a miniszterelnöknek: engem nem lehet megfélemlíteni, nem fogok meghátrálni! Fel vagyok készülve a bosszúhadjáratra, amit a Karmelitából vezényelnek majd ellenem"

- fogalmazott.

A jobbikos politikus üzent Orbán Viktornak is.

"Tudja, miniszterelnök úr, a hazát nem az árulja el, aki leleplezi a tervüket. A hazát az árulja, aki ilyen válság idején milliárdokért épít magának aluljárót a stadionjába. A hazát az árulja, aki cserben hagyja a saját népét, ahogyan azt Ön tette"

- írta a Nemzetbiztonsági bizottság elnöke. 

Egyébként tegyük hozzá,

Orbán Viktor miniszterelnök nem rendelkezik nemzetbiztonsági átvilágítással,

éppenséggel a szolgálatok jobban ismerik Stummer János hátterét, mint a regnáló kormányfőét.