Oltakozásra buzdítanak az ellenzéki pártvezetők

Oltakozásra buzdítanak az ellenzéki pártvezetők

Közös videóban kérik az embereket az ellenzéki pártok: regisztráljanak az oltásra, és vegyék is fel azt. Mint közleményükben fogalmaznak:

Az oltás az egyetlen módja annak, hogy legyőzzük a koronavírust, és visszakapjuk az életünket. Minden magyar, aki jelentkezik, kaphassa meg a védőoltást!

A közös kommünikében rámutatnak, Orbán hiába próbálja „újabb hazugságkampánnyal az ellenzékre kenni a felelősséget”. Emlékeztetnek, az Orbán-kormány teljes felhatalmazással rendelkezik, ezért szerintük a miniszterelnök hibás döntései és felelőtlen mulasztásai miatt esik áldozatául a járványnak naponta több száz honfitársunk, és a kormányfő felelősségének nevezik azt is, hogy a koronavírus következtében elhunytak összlétszáma átlépte a húszezer főt.

A kormányzat szemére vetik, hogy a járvány közepén több mint 4 ezer egészségügyi szakdolgozó hagyta ott a szektort, százmilliárdokat „lapátolt ki a haverok zsebébe” az egyetemi alapítványokon keresztül, százezrek kerültek utcára, vállalkozások mentek csődbe.