"A kormány a hamis táblázatával az oltásellenesek táborát erősíti"

"A kormány a hamis táblázatával az oltásellenesek táborát erősíti"

Kunetz Zsombor szakértő szerint a kormány a napokban megosztott oltási táblázattal az oltásellenesek táborát erősíthette. Kunetz úgy véli, a kormány fals metodika alapján készítette el azt a táblázatot, amelyben a nyugati vakcinákat támadta a kormányzat.

Mint ismert, a kormányzat nemrégiben egy olyan táblázatot küldött szét, amelyben azt tüntették fel, hogy az itthon használt vakcinák beadása után hány megbetegedést és halálesetet regisztráltak. Karikó Katalin, a BioNTech alelnöke a táblázatot két apró megjegyzéssel egészítette ki: a legkevesebb halálesettel járó Szputnyik, illetve Sinopharm sorához ezt a megjegyzést fűzte: krónikus betegségek esetén nem adják.

Karikó azt is megjegyzi, az elhunytak korára a kormányzati propagandatáblázat semmilyen adatot nem tüntetett fel, holott egy ilyen közleményben azt is kötelező lett volna feltüntetni.

Ezt nem teszik zsebre Orbánék: Karikó Katalin tudósként kiegészítette a kormánypropagandát

Facebook-bejegyzésben mutatott rá a kormányzati oltáspropaganda statisztikájának szarvashibáira az mRNS-technológia egyik megalkotója, Karikó Katalin, aki a BioNTech egyik alelnöke is. Mint arról beszámoltunk, a kormányzat a keleti vakcinák sikerességét azzal kívánta bizonyítani, hogy az immunizáció kialakulását követően a legtöbb, koronavírussal összefüggő halálesetet a Pfizer/BioNTech vakcinái esetén regisztrálták.

Azt is kifogásolta, hogy nem azonos időintervallumra vetítették az adatokat. Mint fogalmaz, a Pfizer-beoltottak közül százezer főre vetítve 32 áldozat jut, de négy hónap alatt, míg a kínai vakcina esetén a százezer beoltottra jutó 16 áldozat két hónap alatt hunyt el.

Kunetz Zsombor az ATV-nek azt mondta, hogy „ez egy kásleri igénytelenséggel összerakott táblázat”, amely fals metodika alapján készült, számos tényt nem vesz tudomásul, és számos tényt megpróbál összemosni. Szerinte a kormány nem is valós adatokkal dolgozott, ugyanis a külföldi szakirodalom nem mutat ilyen számokat.

A külföldi adatokat ismertetve elmondta, hogy az Amerikai Népegészségügyi Központ szerint 88 millió beoltottra 74 haláleset jutott, míg Magyarországon 1,5 millióra 273. Arról, hogy az eltérés mögött – ahogy azt Orbán Viktor és Müller Cecília is elmondta – az állna, hogy nálunk más metodika alapján tartják számon a haláleseteket.

Kunetz véleménye szerint a magyar járványkezelés nem néz szembe a tényekkel, hanem megpróbálja azokat úgy hajlítani, hogy az számára kényelmes legyen.

„Hazugság, amit Orbán Viktor mondott. Hazugság, amit Müller Cecília mondott”

– jelentette ki az egészségügyi szakértő, hozzátéve: a járvány elején ők maguk függesztették fel a boncolást, mely során meg lehetne állapítani a halál okát. 

A szakértő arról is beszélt, hogy a magyar járványkezelés kapcsán gyakran felmerül a kérdés, hogy a kormány vajon „tényleg ennyire amatőr”, vagy van valami „tudatos hátsószándék” az intézkedéseik mögött. Kunetz szerint

a kormány ezzel a mostani táblázattal sem a járvány ellen beszélt, hanem mellette, ugyanis az oltásellenesek táborát erősítette.

Kunetz Zsombor a terasznyitással kapcsolatban elmondta, hogy megérti azokat az embereket, akik a hétvégén a megjelentek, már csak azért is, mert szerinte a legtöbbjüknek fogalma sincs arról, hogy valójában mi zajlik a kórházakban.

„És ez megint a kormány bűne."

Arról, hogy mindez elindíthat-e egy negyedik hullámot, úgy reagált, hogy jelenleg az sem biztos, hogy a harmadiknak vége lesz.