Elhunyt a magyar futballszurkolók kedvenc nevettetője, El Risitas

Elhunyt a magyar futballszurkolók kedvenc nevettetője, El Risitas

65 esztendős korában elhunyt Risitas, aki a magyar futballszurkolók egyik legnagyobb nevettetője volt. Juan Joya Borja akkor vált ismertté, amikor a Románia elleni 3 gólos vereség után magyar nyelvű, a meccshez kapcsolódó felirat készült, amelyet több mint másfél millióan láttak a Youtube-on. 

A valóságban ugyanakkor éppen arról beszélt, hogy milyen volt konyhai kisegítőként dolgozni, amelyet olyan röhögések közepette mesélt el, hogy még a műsorvezető sem bírta ki nevetés nélkül.

Egy sevillai lap információi szerint a 65 esztendős férfi szerda délután hunyt el. Szeptemberben cukorbetegsége miatt amputálták az egyik lábát, azóta a kórházban töltötte mindennapjait.

A televízió előtt dolgozott konyhai kisegítőként, de építkezéseken is megfordult. 2005-ben szerepet kapott az idehaza szintén nagy népszerűségnek örvendő Torrente 3-ban. 

2016-ban a Trollfoci meghívására Magyarországon is járt a spanyol televíziós személyiség. 

Nem sokkal később aztán a Jobbik vendégeként a magyar Parlamentben is körülnézhetett. Akkoriban úgy nyilatkozott, hogy minden nagyon szép és jól karbantartott az országban. Az N1TV-nek még egy viccet is mondott a humorista, aki a pénzt azért nem szereti, mert gyorsan elfogy.