Teljes a káosz a pénteki oltásoknál

Az Országos Oltási Munkacsoport döntése értelmében a Sinopharm és az AstraZeneca oltóanyaga mellett, már a Pfizer oltására is lehet jelentkezni online. 

Az időpontokra a foglalás már a reggeli órákban elkezdődött, míg az oltás már 10 órától zajlik.

Jelentkezni az eeszt.gov.hu oldalon lehet azoknak, akik korábban már regisztráltak az oltásért.

Frissítés:

A 24.hu vette észre, hogy a rengeteg jelentkező miatt már össze is omlott az oldal. Fél 7 körül még csak-csak bejött az oldal, de keresni már akkor sem lehetett. 7 óra után pedig már belépni sem nagyon enged a rendszer.

Az eeszt.gov.hu-ra már egy hibaüzenet is kikerült:

„Az EESZT portálja jelenleg korlátozottan érhető el. A betegellátás menetét a fennakadás nem befolyásolja, a medikai rendszerek EESZT kapcsolata zavartalan. Amennyiben az EESZT portál szolgáltatásait kívánja igénybe venni, kérjük, látogasson vissza oldalunkra később. Kollégáink dolgoznak az elérhetőség visszaállításán. Megértését és türelmét köszönjük! Állami Egészségügyi Ellátó Központ, EESZT üzemeltetés”.

Frissítés 2:

Több olvasónk is jelezte, hogy teljes a káosz, egy budapesti kórházban az oltásra érkezőket a lefagyott rendszer miatt lényegében időpontfoglalás nélkül, érkezési sorrendben kezdték fogadni.

Később kitalálták, hogy mégis csak az időpontfoglalós visszaigazoló e-mail ellenében lehet menni, de mivel voltak olyanok, akiknek nem jött ilyen, de ettől még tényleg regisztráltak, azoknak megnyitottak egy 200 adagos keretet "felsőbb utasításra", így megkaphatták a Pfizer-oltást.

Beszámolók szerint az egészségügyi dolgozók gyorsan és rugalmasan dolgoztak, de nem tudtak mit kezdeni azzal, hogy az emberek tulajdonképpen bemondásra érkeztek oltatni.