Egy másik luxusingatlant is vásároltak Mészáros Lőrincék

Mészáros Lőrinc
Mészáros Lőrinc
MTI/Bodnár Boglárka

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Mészáros Lőrinc és új párja, Várkonyi Andrea egy több mint egymilliárd forintos ingatlanba költözik, a XII. kerületi Széchenyi-kilátó közelébe.

Most viszont a Telex egy újabb cikkéből kiderült, hogy

néhány utcával arrébb, Farkasvölgyben ugyanaz a Mészáros-cég ugyanakkor vásárolt még egy ingatlant,

ami hivatalosan szintén lakóház, hasonló panorámával, akárcsak a korábban bemutatott esetben. 

A lap hozzáfűzi: a XII. kerület egyik magasabban fekvő villanegyedéről van szó, ahol gyakorlatilag kizárólag luxusházak sorjáznak az erdő szélén.

A felső kategóriás ingatlanok négyzetméterára a hirdetésekben átlagosan 1,5 millió forint körül alakul, de van olyan, ami a 2 millió forintot is eléri.

Az újfent "felfedezett" ingatlan az 1990-es években épült, de ma már nem igazán ismerhető fel az eredeti állapota: a ma domináns korstílusnak megfelelően fehér-szürke, minimalista kockaházzá alakították nagy ablakokkal és teraszokkal. A két ház mindössze 5 perces autóútnyira helyezkedik el egymástól, s utóbbi jelenleg is átalakítás alatt van.

A cikk szerint a két épületnek azért is lehet köze egymáshoz, mivel a zalaegerszegi Éder Zoltán neve az egyik ház tulajdonosi körében bukkant fel, míg a másik esetében beruházóként van feltüntetve. 

Ráadásul a földhivatali nyilvántartás tanúsága szerint pontosan ugyanakkor és ugyanazzal a módszerrel került Mészáros érdekeltségébe.

Mészáros és Éder között valamiféle üzleti kapcsolat lehet, mert az 1658 négyzetméteres telket tavaly ugyanazon a novemberi napon adta el a Mészáros-érdekeltség Art-Com Kft.-nek, amelyen a másik, széchenyihegyi ház is gazdát cserélt - írja a portál, hozzátéve, hogy annyi a különbség a kettő között, hogy az utóbbinál Éder és az Art-Com között még tulajdonos volt egy liechtensteini szállítmányozócég, majd a Jellinek Dániel-féle Indotek Csoport egyik leányvállalata. Édernek és az Indoteknek hivatalosan nincs semmi közük egymáshoz, de a két ingatlan adásvétele közel egy időben történhetett, mert a földhivatalba aztán egyszerre mentek be a bejegyzési kérelmek.

Legolvasottabb híreink