Egy másik luxusingatlant is vásároltak Mészáros Lőrincék

Egy másik luxusingatlant is vásároltak Mészáros Lőrincék

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Mészáros Lőrinc és új párja, Várkonyi Andrea egy több mint egymilliárd forintos ingatlanba költözik, a XII. kerületi Széchenyi-kilátó közelébe.

Most viszont a Telex egy újabb cikkéből kiderült, hogy

néhány utcával arrébb, Farkasvölgyben ugyanaz a Mészáros-cég ugyanakkor vásárolt még egy ingatlant,

ami hivatalosan szintén lakóház, hasonló panorámával, akárcsak a korábban bemutatott esetben. 

A lap hozzáfűzi: a XII. kerület egyik magasabban fekvő villanegyedéről van szó, ahol gyakorlatilag kizárólag luxusházak sorjáznak az erdő szélén.

A felső kategóriás ingatlanok négyzetméterára a hirdetésekben átlagosan 1,5 millió forint körül alakul, de van olyan, ami a 2 millió forintot is eléri.

Az újfent "felfedezett" ingatlan az 1990-es években épült, de ma már nem igazán ismerhető fel az eredeti állapota: a ma domináns korstílusnak megfelelően fehér-szürke, minimalista kockaházzá alakították nagy ablakokkal és teraszokkal. A két ház mindössze 5 perces autóútnyira helyezkedik el egymástól, s utóbbi jelenleg is átalakítás alatt van.

A cikk szerint a két épületnek azért is lehet köze egymáshoz, mivel a zalaegerszegi Éder Zoltán neve az egyik ház tulajdonosi körében bukkant fel, míg a másik esetében beruházóként van feltüntetve. 

Ráadásul a földhivatali nyilvántartás tanúsága szerint pontosan ugyanakkor és ugyanazzal a módszerrel került Mészáros érdekeltségébe.

Mészáros és Éder között valamiféle üzleti kapcsolat lehet, mert az 1658 négyzetméteres telket tavaly ugyanazon a novemberi napon adta el a Mészáros-érdekeltség Art-Com Kft.-nek, amelyen a másik, széchenyihegyi ház is gazdát cserélt - írja a portál, hozzátéve, hogy annyi a különbség a kettő között, hogy az utóbbinál Éder és az Art-Com között még tulajdonos volt egy liechtensteini szállítmányozócég, majd a Jellinek Dániel-féle Indotek Csoport egyik leányvállalata. Édernek és az Indoteknek hivatalosan nincs semmi közük egymáshoz, de a két ingatlan adásvétele közel egy időben történhetett, mert a földhivatalba aztán egyszerre mentek be a bejegyzési kérelmek.