Pest 1-es számú választókerületében a Jobbik Bősz Anettet támogatja az előválasztáson

Pest 1-es számú választókerületében a Jobbik Bősz Anettet támogatja az előválasztáson

Érden, Pest megye 1-es számú választókerületében Bősz Anettet támogatja a Jobbik az előválasztáson – derül ki Jakab Péter szombati Facebook-bejegyzéséből.

A Jobbik elnöke posztjában azt írta, Érden 2019-ben megtörtént a várva várt váltás, mivel "el lehetett zavarni a Fidesz egyik helytartóját". Jakab ezenkívül úgy látja, hogy

nem végezhetünk félmunkát: nagyon nem mindegy, hogy ki képviseli majd 2022-től az érdieket. Itt sem követhetjük el újra a 2018-as választás hibáit: teljes mellszélességgel támogatjuk az ellenzéki együttműködést, mert itt most csak egy dolog számít: az emberek jóléte és szabadsága. Bősz Anett ezt az elvet képviseli.

Ugyanakkor hozzátette:

Az ellenzék jelöltjeiben mi nem vetélytársakat látunk, hanem szövetségeseket. Legyen az akár a DK, akár más párt jelöltje.

Úgy látja, bárhogyan alakul is az előválasztás eredménye, a Fideszt csak a szavazótáborokat összeadva lehet legyőzni.

Azt kell támogatnunk az előválasztáson, aki a legnagyobb eséllyel képes majd megvívni a harcot a Fidesz helytartóival szemben. Bősz Anett sokszor bizonyított az összefogás terén, a Jobbik képesnek tartja erre a harcra és az én bizalmamat is elnyerte. Hajrá Anett!

– fogalmazott Jakab Péter.