Éljen a pénz, vesszen az adó! Elkezdték kihordani a nemzeti konzultációs propagandaleveleket

nemzeti konzultáció, posta, postás
Postás a nemzeti konzultációs ívet tartalmazó levelet dobja be egy postaládába
MTI/Mónus Márton

A nemzeti konzultációs ívek az elkövetkező napokban, hetekben érkeznek meg a háztartásokba, és később lesz lehetőség online kitöltésre, visszaküldésre is - közölte Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a közmédiával pénteken.

A mostani nemzeti konzultáción augusztus 25-éig várják mindenki „véleményét”, noha a konzultáció a megszokott rend szerint értelmetlen, hiszen irányított kérdéseket tartalmaz és olyan felvetések támogatását kéri, mint a béremelés vagy az adócsökkentés. Mivel ezekre nyilvánvalóan mindenki igent mondana, éppen ezért nem lehet róluk népszavazást sem tartani – propagandakonzultációt viszont igen.

A kormány csütörtökön, a Facebook-oldalán tette közzé a legújabb nemzeti konzultáció 14 kérdését. A kérdések érintik a minimálbér szintjét, a családtámogatásokat, a migrációt, a hitelmoratóriumot és az adókat is.

Panulin Ildikó, a Magyar Posta Zrt. szóvivője az M1 aktuális csatornán közölte, hogy a nemzeti konzultációs íveket tartalmazó küldeményeket a posta kézbesítői dobják majd be a postaládákba.

A küldemény egy válaszborítékot is tartalmaz, ebben augusztus 15-éig díjmentesen lehet visszaküldeni a kitöltött kérdőíveket - ismertette.

Tájékoztatása szerint a mintegy 8 millió levelet július végéig viszik ki a háztartásokba. Budapesten már el is kezdték a kézbesítést.