Rájár a rúd a fideszes káderképzőre: 350 tő kannabisszal bukott le a hódmezővásárhelyi Fidelitas egyik vezetője

kannabisz, fű
A kép illusztráció
Fotó: MTI/Kallos Bea

Nem semmi tagokkal "büszkélkedhet" a mára igencsak koros fideszes politikusok utánpótlásáért felelős ifjúsági szervezet. Mint arról beszámoltunk, a nőverő Tikász Ferenc, a berettyóújfalui Fidelitas volt elnökét július 2-án jogerősen is elítélték garázdaság bűntette, becsületsértés vétsége, könnyű testi sértés vétsége vádpontokban, valamint 600.000 forintos pénzbüntetést is kapott.

Nőverő fideszes aktivista borzolja a kedélyeket Debrecenben, a Jobbik szerint vállalni kell a felelősséget

Ahogyan arról már korábban az Alfahír is beszámolt, Tikász Ferencről az első fokon eljáró Debreceni Járásbíróság megállapította, hogy 2019-ben egy Majka koncerten ittasan bántalmazott egy jobbikos nőt, amiért a bíróság garázdaság, könnyű testi sértés és becsületsértés vétségében bűnösnek találta.

Friss hírek szerint most a hódmezővásárhelyi Fidelitas egyik vezetője bukott meg drogtermesztéssel. A police.hu közleménye szerint 

350 tő kannabiszt termesztettek azon a hódmezővásárhelyi tanyán, ahol a rendőrök 2021. július 8-án a kora délutáni órákban tartottak szemlét.

Megtalálták a nemesített növényeket, továbbá a részben leszüretelt és kiadagolt kábítószert, illetve a termesztéshez szükséges eszközöket.

A feltételezett elkövetőket (egy idősebb házaspárt és egy 27 éves férfit) előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták, akik a bűncselekmény elkövetését elismerték.

A Hódpress azt írja, több, egymástól független forrás is azt nyilatkozta nekik, hogy a Fidesz ifjúsági tagozatának hódmezővásárhelyi tagja a 27 éves férfi; a politikus a Fidesz kampányfotóin is szerepelt a Csongrád megyei 4-es számú választókörzetben.

Márki-Zay Péter polgármester a Vásárhelyi Televízió Időben című műsorában megerősítette az információt. Úgy fogalmazott,

akkor, amikor Orbán Viktor kijelenti azt, hogy a gyerekektől el a kezekkel, akkor gondoljon arra is, hogyha a Fidesz ifjúsági szervezetének egyik vezetője kannabiszt termel, akkor egy Fidelitas által is támogatott, szponzorált – mondjuk – stadionrendezvény, az már egy korántsem ártatlan politikai rendezvény. Tehát én azt gondolom, ennek messzemenő következményei kell, hogy legyenek – mondta a polgármester a helyi tévében.

A Hódpressnek a helyi Fidesz és a Fidelitas egyelőre nem kommentálta az ügyet.