Jakab Péter: "A máskor oly’ nagyszájú fideszesek most nem akarnak beszélni"

Jakab Péter: "A máskor oly’ nagyszájú fideszesek most nem akarnak beszélni"

"A máskor oly’ nagyszájú fideszesek most nem akarnak beszélni. Nem akarják összehívatni a Nemzetbiztonsági Bizottságot a lehallgatási botrány miatt" - írja hétfő délutáni Facebook-bejegyzésében a Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje, azzal folytatva:

Szerintük nem indokolt megtudni, hogyan hallgathatnak le Magyarországon ellenzékieket csak azért, mert kritizálják az Orbán-kormányt. Ezek szerint folytatni akarják.
Mitől féltek ennyire, fiúk?

- reagál és egyben teszi fel a költői kérdést Jakab Péter, utalva arra, hogy Halász János, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának kormánypárti alelnöke nem rég azt írta, szerinte nem indokolt a bizottság ülésének összehívása, amit egyébként Stummer János, a bizottság jobbikos elnöke viszont sürget.

A Fidesz szerint nem indokolt a Nemzetbiztonsági bizottság összehívása - Stummer János további lépéseket sürget

Stummer János, a Jobbik országgyűlési képviselője, a Nemzetbiztonsági bizottság elnöke a magyar kormány lehallgatási botrányára reagálva úgy döntött, hogy összehívja a bizottságot annak érdekében, hogy rendkívüli ülésen hallgassa meg a kormány adott ügyben felelős politikusait, továbbá az illetékes szolgálatok vezetőit.

Az ellenzéki pártvezető hozzáfűzte:

Mit akartok tudni? A jövőt? Elmondom, nincs benne semmi titkos: jövőre megbuktok az aljas módszereitekkel együtt. Az ország szabad lesz, ti meg nem 

Jakab a lehallgatási botrányról: „Mi változott itt 32 év alatt? Volt itt bármiféle rendszerváltás? Dehogy volt"

Jakab Péter, a Jobbik elnöke, miniszterelnök-jelöltje a Facebookon reagált a világon szinte mindenütt (kivéve a Fidesz párhuzamos álvalóságában) óriási port kavart lehallgatási botrányra. Az ellenzéki vezető emlékeztetett, augusztusban Magyarországra érkezik Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, hogy utasításokat adjon a magyar diplomatáknak, hogyan védjék az orosz érdekeket, közben gyártják az álhíreket, fenyegetőznek, lopnak, építik a pártállamot - írja Jakab, aki úgy véli, az állítólagos rendszerváltás óta eltelt 32 év alatt itt nem változott semmi.

Jakab pedig a bejegyzés végére a következőt is odaszúrta:

Ha akarjátok, meghallgathatjátok a telefonomon is. Nyilván tudjátok, hogy kell.