Még Novák Katalinnak is sok volt Parragh László homofób kijelentése

Még Novák Katalinnak is sok volt Parragh László homofób kijelentése

Ez nagyon határozottan ellentétes azzal, amit én helyesnek tartok. Senkit nem lehet a szexuális orientációja alapján negatívan megítélni, pláne nem a nyilvánosság előtt

- jelentette ki Novák Katalin, a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján.

A miniszter ezzel elítélte Parragh László kijelentését. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az RTL Klub híradónak úgy fogalmazott, 

nehezen viselem, amikor mondjuk a 9 éves kisfiamat a tanár úgy segíti fel a létrán vagy a kötélen, hogy egyébként tudom róla, hogy a fiúkhoz vonzódik.

Novák Katalin szerint helytelen, amit Parragh László mondott hozzá téve, a kormánynak is mindig határozott volt az álláspontja, hogy a szexuális orientáció magánügy, és mindenki a saját orientációjának megfelelően szabadon élheti az életét.

A családügyi miniszter arra is válaszolt, hogy milyen géppel repült Rómába és vissza.

Az Alfahír is beszámolt arról, hogy miként repdesett a kormányzati gép Kecskemétről, a Balatonra, onnan Budapestre, majd a Horvátországi Brac szigetére, hogy aztán Rómába vihesse a kabinet vezető politikusait a katolikus törvényhozók éves találkozójára.

Ahhoz, hogy a honvédség luxusrepülője Orbánt Rómába vigye, előbb Horvátországba kellett repülnie érte

Komoly szervezőmunkára lehetett szükség ahhoz, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a múlt héten több kormánypárti politikussal együtt eljusson Rómába a katolikus törvényhozók éves találkozójára. A csapatot ugyanis több helyszínen szedte össze a kormánygépként használt HM Dassault Falcon 7X - írja a 24.hu

Novák Katalin közölte, odafelé az említett honvédségi géppel repült, visszafelé pedig egy Ryanair-járattal utazott Budapestre. Arra a kérdésre, hogy az odaúton leszállt-e a Falcon-gép Horvátországban Orbán Viktor kormányfő családjáért, a miniszter így fogalmazott:

Ez már egy olyan részlet, amire, nem hiszem, hogy most itt válaszolnom kellene.

Arra a kérdésre hogy, miként reagálhat majd a kormány, ha a Fővárosi Közgyűlés - Karácsony Gergely főpolgármester bejelentése szerint - szerdán megvétózza az atlétikai világbajnokság megrendezéséhez korábban adott hozzájárulását. Novák Katalin közölte:

egyelőre nincs miről beszélni, hiszen hatályban van a kormány és a fővárosi önkormányzat megállapodása, amit eddig mindkét fél betartott. Ha ebben változás lesz, majd akkor reagál a kormány az új helyzetre

- tette hozzá a miniszter.

Felrúgta a megállapodást a kormány, Karácsony Gergely elkaszálja az atlétikai vébét

A Fővárosi Közgyűlés szeptember elsejére kitűzött ülésén Karácsony Gergely az atlétikai világbajnokság fővárosi támogatásának visszavonását terjeszti elő - közölte a főpolgármester csütörtökön. Karácsony Gergely Facebookon közzétett videójában a döntést azzal magyarázta, hogy a magyar kormány megszegte azt a 2019-es megállapodást, melynek értelmében a kormány támogatja a Diákváros program megvalósítását, cserébe Budapest hozzájárul az atlétikai vébéhez.

Novák Katalin a sajtótájékoztatón bejelentette: a Hungarian Youth Association képviselői azt kezdeményezték, hogy azok a külföldön tanuló magyarok, akik Magyarországon szeretnének gyakornoki munkát vállalni, ehhez valamilyen támogatást kapjanak. Egy másik javaslat azt támogatja, hogy azok az Egyesült Királyságban tanuló magyarok, akik eddig diákhitelt vettek igénybe, a brexit után se essenek el ettől a lehetőségtől.