Elkezdődött az aláírásgyűjtés a Fudan egyetemről és a 270 napos álláskeresési járadékról

Elkezdődött az aláírásgyűjtés a Fudan egyetemről és a 270 napos álláskeresési járadékról

Karácsony Gergely főpolgármester bejelentette, hogy elkezdődött az aláírásgyűjtés a Diákvárosra és a 270 napos álláskeresési járadékra vonatkozó népszavazáshoz.

Karácsony miután átvette a korábban általa benyújtott népszavazási kezdeményezésekhez szükséges aláírásgyűjtő íveket a Nemzeti Választási Irodából, sajtótájékoztatót tartott, ahol többek között elmondta, hogy az a fontos, hogy előválasztás sikere után újra ott legyenek az emberek között.

„Előválasztás, népszavazás és kormányváltás. Ez az a menetrend, amit kínálunk a változást akaró embereknek és mindenki másnak Magyarországon.”

Az MTI tudósítása szerint a főpolgármester arról beszélt, hogy a népszavazási kérdésekkel alternatívát kívánt nyújtani.

„Egyfelől ott van a Fidesz kamunépszavazása, ami csak arra alkalmas, hogy félrevezesse az embereket, gyűlöletet keltsen és elterelje a figyelmet a valódi társadalmi kérdésekről.”

Karácsony Gergely szerint az a céljuk, hogy minél előbb összegyűljön az a 200 ezer aláírás, ami ahhoz szükséges, hogy az álláskeresési támogatás 9 hónapra emeléséről és a „Fudan-törvény” hatályon kívül helyezéséről is lehessen szavazni.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}