A szenilis fideszes cégtulajdont felejtett ki a vagyonnyilatkozatából

A szenilis fideszes cégtulajdont felejtett ki a vagyonnyilatkozatából

Számos vállalkozásban birtokol tulajdonrészt Bánki Erik fideszes képviselő, azonban van olyan, amit nem tüntetett fel a vagyonnyilatkozatában – vette észre az Mfor a képviselő bevallását összevetve a nyilvános cégadatbázissal.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

A tavaly márciusban alapított Ormánsági Öntöző Kft.-nek ugyan csak közvetve tulajdonosa a fideszes képviselő, mert a BA Agrár Kft., mely az Ormánsági Öntöző Kft.-nek 40 százalékos tulajdonosa, szerepel a honatya által leadott dokumentumban.

Azonban a 2020 novemberében alapított Bogárdagro Kft.-ben tavaly májusban Bánki 2021. május 20-án szerzett 25 százalékos tulajdonrészt. Ez a cég viszont már nem olvasható a képviselő vagyonnyilatkozatában, holott a fideszes politikus ebben közvetlen tulajdonos.

Bánki a már említett BA Agráron túl harmadrészt tulajdonosa a pécsi Bábamad Kft.-nek, teljes egészében a fővárosi Pannon PR 2020 Kft.-nek, illetve 90 százalékban a szatmárnémeti bejegyzésű Agro Future srl.-nek is.

A 2022. január 31-ig leadott, 2021. december 31-i állapotokat tükröző vagyonnyilatkozatokat lapunk is szemlézte.

Orbán kifizette tartozását, de továbbra sincs saját vagyona; Gyurcsány 47 millióval támogatta a DK-t

Ha január 31., akkor vagyonnyilatkozati határidő. Lapunk - mint minden évben - most is szemezget az országgyűlési képviselők éjfélig leadott dokumentumaiból. A közismerten vagyonos képviselőknek, valamint azon honatyáknak vagyonbevallását, akik - Kabos Gyulát idézve - „olyan szegények, hogy hozzájuk képest a templom egere villatulajdonos a Rózsadombon", cikkünkben szemlézzük.