Március 16-án egész napos sztrájkba kezdenek a pedagógusok

Március 16-án egész napos sztrájkba kezdenek a pedagógusok

Március 16-án egész napos, akár határozatlan idejű sztrájkot tartanának a pedagógusok, közölték az érintett érdekvédelmi szervezetek. A két nagy szakszervezet egymás között megállapodott a még elégséges szolgáltatásokról, az erről szóló javaslatukról pénteken tárgyalnak a kormány képviselőivel – közölte az RTL Híradóval Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) országos választmányának tagja.

Az egyeztetésre azért van szükség, hogy megállapodjanak a „még elégséges” szolgáltatásokról és ne kelljen a bírósághoz fordulni. Amennyiben azonban nem tudnak a kormánnyal megállapodni ezekről, abban az esetben a bírósághoz fordulnak, mert jogerős ítélet nélkül nem szeretnének sztrájkolni.

Nagy Erzsébet elárulta, hogy teljes sztrájknapokat terveznek, ezek során pedig nem biztosítanának mindenhol gyermekfelügyeletet.

Korábban már mi is beszámoltunk arról, hogy a január 31-én tartott sztrájk szervezőinek és résztvevőinek szankcionálását már több helyen megkezdték, a pedagógusokat azonban ez sem riasztja el az újabb kiállástól.