Feljelentés: Százával rongálták meg az Egységben Magyarországért váci jelöltjének plakátjait

Feljelentés: Százával rongálták meg az Egységben Magyarországért váci jelöltjének plakátjait

Vácon, Nagymaroson, Szobon több száz plakátot festékszóróval fújtak le, szaggatták le a helyükről vagy csak egyszerűen nyomuk veszett. A Dunakanyar mellett ezenkívül számos településen, például Sződön, Kemencén és Csörögben ugyanez történt. Egyes településeken már harmadszorra kellett kihelyezni az Inotay Gergelyt és Márki-Zay Pétert ábrázoló plakátokat

- írja a Telex az egységes ellenzék helyi szervezet közleményére hivatkozva. Az Egységben Magyarországért Pest 4-es számú választókerületének jelöltje szerint az akció szervezettségére utal, hogy egyazon éjszaka alatt történt az ipari mértéket öltő rongálás, számos településen még a festék színe, a festés helye, módja is megegyezik a plakátokon. Azt írják az ügy kapcsán több feljelentés is történt már, és jelenleg nyomozás zajlik.

A kihelyezett plakátok megrongálásának magyarázataként említik, hogy a körzet számos elemzés szerint rendkívül kiélezett lehet, így mind a Fidesz-KDNP, mind az ellenzék élénk kampányt folytat a területen.

Inotay Gergely: Hiába 12 évnyi árokásás, szembefordítása az embereknek, a törésvonalak mentén hidakat tudunk egy perc alatt építeni

Ez a háború a mi kötelezettségünket is a feje tetejére állította. Most minket hallgatnak az emberek, ezért nekünk kell megmondani, hogy merre tovább - kezdte rendhagyó módon kedd késő délután tartott utcafórumát Verőcén az Egységben Magyarországért Pest 4-es számú választókerületének jelöltje, Inotay Gergely.

Inotay korábban is beszámolt hasonló plakátrongálásokról. Akkor feltette a kérdést, hogy "ogy szeretnénk-e egy olyan országban élni, ahol ez vár azokra, akik a hatalomtól eltérően gondolkoznak közös jövőnkről. Plakátrongálás, közpénzből fizetett lejáratókampányok innen-onnan összevagdosott nyilatkozatokból".