Agyonlőttek egy amerikai haditudósítót Kijev közelében

Agyonlőttek egy amerikai haditudósítót Kijev közelében

Amerikai haditudósítókra nyitottak tüzet az orosz katonák vasárnap Irpinyben. Egyikük a helyszínen életét vesztette, ketten pedig súlyosan megsebesültek – számol be az Index a TSN ukrán hírportál nyomán.

A kijevi régióbeli városban az 51 éves Brent Renaud meghalt, két társa pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

Az ukránok úgy gondolják, a két tudósítónak azért kellett meghalnia, hogy ne tudjanak beszámolni, valós képet adni az orosz–ukrán háborúról.

A kijevi régió rendőrfőnöke, Andrij Nebitov többek közt elmondta, bár az újságírói szakma kockázatos, de a Tennessee-ben 1971-ben született Brent Renaud az életét adta azért, hogy megmutassa 

a megszállók kegyetlenségét és könyörtelenségét.

Később Nebitov kijevi rendőrfőnök közölte, hogy a kezdeti hírekkel szemben a megölt riporter mellett nem egy, hanem két másik újságíró is megsérült vasárnap Irpinyben. Őket már kórházba szállították, jelenleg viszont még nem tudni pontosan, milyen az állapotuk.

Először arról jelentek meg hírek, hogy a lelőtt tudósító a New York Times újságírójaként tartózkodott a helyszínen, de mint utóbb kiderült, már évek óta nem náluk dolgozott. A helyesbítést maga az amerikai lap közölte egy Twitter-bejegyzésben.

Mariupolt és Harkovot támadják az orosz csapato (percről percre)

Február 24-én Oroszország teljes körű támadást indított Ukrajna ellen, miután különleges katonai művelet végrehajtását rendelte el Vlagyimir Putyin orosz elnök a Donyec-medencében február 24-én hajnalban. A napok óta tartó háborúban: Az ukránok nem teszik le a fegyvert, egyre több civil csatlakozik a sereghez. Kijev lehet az új Sztálingrád az ukránok szerint.


{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}