Pénz nem számít: újabb 200 milliót kapott Rákay Philip az amúgy 4,5 milliárdos Petőfi-filmjére

Pénz nem számít: újabb 200 milliót kapott Rákay Philip az amúgy 4,5 milliárdos Petőfi-filmjére

Az adókedvezmény-rendszeren keresztül igénybe vett támogatással együtt összesen 6,1 milliárd állhat az alkotók rendelkezésére.

Mint arról beszámoltunk, január végén derült ki, hogy "grandiózus történelmi kalandfilm" készül Most vagy soha! címmel a márciusi ifjak sorsfordító napjáról, az 1848. március 15-i eseményekről szóló film gyártására a Nemzeti Filmintézet Filmszakmai Döntőbizottsága 4,5 milliárd forint támogatást szavazott meg.

4,5 milliárd forinttal tolja meg az állam Rákay Philipék márciusi ifjakról szóló filmjét

Grandiózus történelmi kalandfilm készül Most vagy soha! címmel a márciusi ifjak sorsfordító napjáról és egész estés dokumentumfilm a háromszoros olimpiai bajnok magyar férfi vízilabda-válogatott legnagyobb sikereiről - közölte szerdán a Nemzeti Filmintézet (NFI), amely mindkét film elkészülését támogatja. Közölték, az 1848. március 15-i eseményekről szóló film gyártására a Nemzeti Filmintézet Filmszakmai Döntőbizottsága 4,5 milliárd forint támogatást szavazott meg.

A Napi.hu vette észre az NFI honlapján, hogy

a Filmintézet újabb, ezúttal 200 millió forintos támogatást ítélt meg a Rákay Philip-féle Petőfi-filmnek.

A Káel Csaba filmipari kormánybiztos által vezetett filmszakmai döntőbizottság még március 29-én szavazta meg az újabb támogatást. A Most vagy soha! címmel készülő produkcióra 2,5 milliárdot adott az NFI, kettőt a kormány egy egyedi kormányhatározattal, továbbá 85 milliós gyártás-előkészítési és 10,1 milliós forgatókönyv-fejlesztési támogatást kapott.

A lap szerint az adókedvezmény-rendszeren keresztül igénybe vett támogatással együtt összesen 6,1 milliárd állhat az alkotók rendelkezésére.

A tervek szerint a film Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóján kerül majd a mozikba. A forgatókönyvet Kis-Szabó Márk, Rákay Philip és Szente Vajk írták, a producerek Fülöp Péter, Csincsi Zoltán, Kriskó László és Rákay Philip.