A 30 milliós végkielégítés után Süli János a külügyben folytatja a paksi bővítést

A 30 milliós végkielégítés után Süli János a külügyben folytatja a paksi bővítést

Az átigazolási időszak legnagyobb fogása a KKM szempontjából így Süli János lett!

Szijjártó Péter külügyminiszter, a Facebook oldalán futballnyelven jelentette be, hogy Süli János, az előző kormány a paksi bővítésért felelős tárca nélküli minisztere, a Külgazdasági és Külügyminisztériumnál (KKM) dolgozik tovább.

Az új Orbán kabinetben nem kapott helyet, pozíciója pedig jogutód nélkül szűnt meg. Távozása miatt Süli 30 milliós végkielégítésre jogosult, ami hathavi fizetésének felel meg.

Rekordvégkielégítés: 30-30 milliót kap a két távozó tárca nélküli miniszter

Mager Andrea és Süli János tárca nélküli miniszterek mindketten hathavi illetményüknek megfelelő összeget kapnak az 5 milliós fizetésükhöz mérten, vagyis 30-30 millió forint végkielégítéssel távoznak az előző kormányból - vette észre a 24.hu a kormánytagok jogállásáról szóló törvényben. Kiemelik, hogy ekkora összeg távozási pénz gyanánt eddig még egyetlen kormánytagnak sem járt.

 

A munkanélkülivé vált Süli Jánost azonban nem hagyták az út szélén. 

Szijjártó azt nem részletezte, hogy egészen pontosan milyen pozícióban foglalkoztatja majd Sülit a külügyben, de posztjában úgy fogalmazott,

a Fenntartható Fejlődés Bizottságában még sosem jártam, de most erre is sor kerül, tekintettel arra, hogy a jövőben hozzánk fognak tartozni a Paksi Atomerőmű új blokkjaival kapcsolatos feladatok

- ezért nevezte a külügyminiszter Süli „átigazolását” nagy fogásnak.

A szintén 30 milliós végkielégítéssel távozó Mager Andrea, az állami vagyonért felelős tárca nélküli miniszter posztja is megszűnt. Róla egyelőre nincs hír, hogy hol folytathatja.

Maradva a futballnyelvnél, még nem zárult az átigazolási időszak.