Büntetőeljárást indított a rendőrség a Szent János kórháznál kilőtt vaddisznók ügyében

Büntetőeljárást indított a rendőrség a Szent János kórháznál kilőtt vaddisznók ügyében

Büntetőeljárás keretében vizsgálja a budapesti Szent János kórháznál kilőtt vaddisznók ügyét a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) - számolt be róla az MTI.

Ahogy arról az Alfahíren is beszámoltunk, szerdán olyan bejegyzések jelentek meg a közösségi médiában, amelyek szerint fényes nappal, az emberek szeme láttára lőttek ki egy vaddisznót és malacait a Szent János kórház közelében lévő villamosmegállónál.

A nyílt utcán lőtték agyon a Szent János kórháznál látott vaddisznót és kismalacait, egy kisfiúhoz mentőt kellett hívni a sokk miatt

Egy megdöbbentő bejegyzés terjed a Facebookon, amely szerint ma reggel lakott területen belül, az emberek szeme láttára irtottak ki vaddisznókat a kismalacaikkal együtt Budapesten - vette észre a Blikk. Kilőtték ma reggel a vaddisznókat a malacaikkal együtt a kiserdőben a Villamos mellett az UTASOK SZEMELÁTTÁRA! -amelyek az este a János korházat látogatták!

A rendőrség csütörtökön a honlapján azt írta: a sajtóban megjelent, névtelen forrásra hivatkozó hírek ellenére a BRFK tevékenység-irányítási központja nem adott sem engedélyt, sem utasítást a vaddisznók kilövésére; a rendőrséghez ilyen jellegű kérés sem érkezett. Azt is hangsúlyozták, nem a rendőrség hatásköre eldönteni, hogy a lakott területre tévedt vadállatokat szükséges-e kilőni.

Ebben az esetben azonban a lövések leadásának körülményei bűncselekmény gyanúját vetették fel, ezért a II. kerületi rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt nyomozást rendelt el - közölte a rendőrség.