Havi 1 millióért ad tanácsot a Lezsák-féle intézet ügyvezetője a kulturális tárcának

Havi 1 millióért ad tanácsot a Lezsák-féle intézet ügyvezetője a kulturális tárcának

"A kultúráért felelős államtitkár munkáját segítő tanácsadás, a kulturális intézetek programjainak szakértői támogatása, részvétel a kulturális középdíjak, érdemrendek adományozási, véleményezési folyamatában"

- Ez annak a megbízási szerződésnek a tárgya, amelyet a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) kötött Závogyán Magdolnával, havi 1 millió forint értékben.

A 2022. július 1. és 2023. június 30. között érvényes megállapodásra a KIM által a napokban feltöltött kontraktusok között találtunk rá

Az érdekesség ebben Závogyán Magdolna személye. Ugyanis ő fideszes Lezsák Sándor alapította lakiteleki Népfőiskola Alapítvány tulajdonában lévő Nemzeti Művelődési Intézet (NMI) ügyvezetője. Az NMI a korábbi humántárcával kötött közszolgáltatási szerződést, de a Népfőiskola Alapítvány is százmilliós támogatásokat kapott közpénzből a különböző minisztériumoktól, sőt, idén februárban arról is szóltak a hírek, hogy nettó 2 milliárd 625 millió forintért építenek a népfőiskola területén egy sportcsarnokot. A lakitelki fejlesztések tulajdonosa a kormány döntése nyomán a Szeged-Csanádi Püspökség lett.

Závogyán Magdolnának azonban nem lesz ismeretlen a minisztériumi közeg. Ugyanis a KIM tanácsadó 2015 és 2018 között az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős helyettes államtitkára volt, és 2018 után került az NMI élére. 

Ezentúl mindkét pozícióban helyt kell állnia.