12 helyett 15 millióba került Páva Zsolt luxusautója

Most kiderült, hogy nem is 12, hanem 15 és fél millióba került Páva új luxusautója, amelyet közbeszerzésen vettek, de a hivatalos kommunikációból „valahogy” kimaradt az áfa.

Mindennek a Pecsistop.hu nézett utána. A lap olyan összefüggésekre is rávilágított, hogy a nyertes pályázó cég vezetője az a Schneider János, aki fideszes önkormányzati képviselő volt Pécsen, egy érdekeltségéhez köthető cég pedig ugyanazon a pályázaton nyert 223 milliót szállásfejlesztésre, amin Tiffán Zsolt cége is sikerrel járt.

Fogarasi Gábor, a Jobbik pécsi képviselője felháborítónak tartja a pécsi városházi luxusautómutyit. Keddi közleményében emlékeztetett rá, hogy Pécsett sürgetőbb problémákat kellene megoldani.

„Páva Zsolt, Pécs polgármestere a kampányidőszakban számtalan alkalommal hangoztatta, hogy a 'legfontosabb feladat a munkahelyek létrehozása, és az ehhez szükséges tőke előteremtése. Minden más csak ez után jöhet!' Szavai csak ígéretek maradtak, hiszen a pécsi önkormányzat három luxusautót vásárolt 25 millió forint értékben közbeszerzés keretein belül. A nyertes cég tulajdonosa pedig nem más, mint egy volt fideszes önkormányzati képviselő.

Jól látható, a tapolcai voksolás eredménye után a fideszes képviselők ráébredtek, hogy a soron következő választás Damoklész kardjaként függ felettük, ezért még mostantól a Fidesz-közeli haveri cégek kifizetése és kiszolgálása zajlik.

Ameddig Pécsett nincsenek valódi értékteremtő munkahelyek, ameddig Pécsett nem beszélhetünk közbiztonságról, ameddig a fiataloknak külföldre kell vándorolni megélhetés miatt, addig egy ilyen luxusberuházás felháborító és teljesen értelmetlen! Ezért felszólítjuk Páva Zsolt polgármestert, hogy azonnali hatállyal állítsa le ezt a pénzszóró költekezést!”