12 millióért dolgozott a köztévénél Mészáros Lőrinc

A milliárdos érdekeltségébe tartozó CLH Hűtés- és Klímatechnikai Kft. több megbízást is kapott az MTVA-tól, az elsőt épp azt követően kötötték meg, hogy az Orbán barátjaként ismert polgármester bevásárolta magát a cégbe.
 
A Kft. összesen 12 millió forinthoz jutott az MTVA-tól azért, hogy helyiségeket alakítson át és gépészeti munkákat végezzen az MTV Kunigunda utcai székházában.
 
A Figyelő cikkének átvétele után az MTVA az alábbi közleményt küldte el szerkesztőségünk részére, amit most változtatás nélkül közlünk.
 
Lapjukban az alábbi linken megjelent cikkel kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk:
 
5 megbízatás kapcsán került kapcsolatba az MTVA a CLH Kft.-vel, ebből az MTVA végül háromszor szerződött a céggel, kétszer pedig nem.
 
A szerződéseknek semmi köze nincsen Mészáros Lőrinchez: a CLH rendre alacsonyabb áron vállalta a munkákat mint versenytársa.
 
A részletek a CLH-MTVA szerződéseivel kapcsolatban.
 
1. A 'C' épület eddig emberi tartózkodásra nem alkalmas helyiségeinek átalakítására meghívásos pályázatot írt ki az MTVA (nem közbeszerzést), ezen indult a mostani üzemeltető, a helyismerettel rendelkező STRABAG, és a CLH. Előbbi ajánlata 9.987.127.- Ft-volt, utóbbié pedig 7.155.353.- Ft. Láthatóan közel 2 millióval kevesebb.
 
2. A 2-es (sport) stúdió hang alámondó helyiségeinek klimatizálására is meghívásos pályázatot írt ki az MTVA, itt a STRABAG első ajánlata 6.078.502.- Ft volt, egyeztetéseket követően a második ajánlatuk 5.129.344.- Ft volt, de a CLH 4.720.000.- Ft-os ajánlata még ennél is olcsóbb volt, továbbá utóbbi cég nagyfokú rugalmasságot is vállalt: a munkákat éjjel is végeztek, a Sport stúdió speciális borítását kímélendő alpin technikát alkalmaztak, és – a STRABAG-gal ellentétben – vállalták a kifejezetten gyors munkavégzést.
 
3. A harmadik ügy az ún. „L7 légkezelő” munkálatairól szólt, ez közbeszerzés volt, három cég indult: a STRABAG, a Scorpió és a CLH, ebben a CLH vesztett, nem jutott megrendeléshez.
 
4. A 'B'épület – jelenleg utómunkákat szolgáló – helyiségeinek klimatizálására, a meghívásos körben a STRABAG 7.854.836.- Ft-os ajánlatot adott, ezzel szemben állt a CLH 5.371.509.- Ft-os ajánlata, ami több mint 2 millióval olcsóbb.
 
5. A „C2012”-es néven futó, meghívásos pályázatot - melyen a CLH is indult - végül a STRABAG nyerte.