Nincs válasz - lenyomta a telefont a Fidesznek kampányoló miskolci iskolaigazgató

Nincs válasz - lenyomta a telefont a Fidesznek kampányoló miskolci iskolaigazgató

Komoly ellenérzéseket váltott ki, hogy a miskolci Lévay József református Gimnázium és Diákotthon igazgatója, Ábrám Tibor tegnap egy hivatalos intézményvezetői levélben állt ki az Orbán-kormány mellett, arra kérve a szülőket, hogy a választásokon támogassák a kormánypártokat, a gyermekvédelmi népszavazáson pedig a Fidesz narratívája szerint nemmel szavazzanak. 

A levelében jól ismert nemzetközi folyamatokról írt, amelyek ma már Magyarországon is megjelentek, és "amelyek akár a szülők ellenére is másfajta szemléletet akarnak kialakítani a gyermekeinkben". Ennek szellemében arra kérte a szülőket, hogy vegyenek részt a népszavazáson vasárnap,

"és támogassák azt, hogy a gyermeknevelési döntések szülői jogkörben maradjanak". 

Orbán Viktor szerint a magyar szülők nem képesek normálisan felnevelni gyermekeiket

(Figyelem! Ez egy véleménycikk! A leírtak nem feltétlenül tükrözik a teljes szerkesztőség álláspontját, de fontosnak tartjuk, hogy helyt adjunk a kulturált és logikusan érvelő, vitaindító véleményeknek is.) „Ha a gyerekeket az iskolában olyan hatások érik, amelyek a szülők dolgát megnehezítik, akkor az iskola olyasmit csinál, amire nem kapott felhatalmazást" - fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök nemrég, kampánykörútja egri állomásán.

Ugyanakkor Ábrám Tibor nem feledkezett meg arról, hogy "ezzel egyidőben parlamenti választások is zajlanak". 

Ezzel kapcsolatban az igazgató arról írt, hogy

"a keresztyén embernek azt kell mérlegelnie, hogy melyik közösség, politikai párt ideológiája mire épül. A keresztyén értékekre, vagy az ateizmusra és liberalizmusra. Az alapvető értékrend határozza meg azt is, hogy egy közösségnek . minden hibája mellett - milyen a gazdaságpolitikája, milyen a családpolitikája, valamint a nemzetpolitikája". 

Majd arra kéri a szülőket, hogy ők is ezt mérlegeljék.

Kíváncsiak voltunk arra, hogy iskolaigazgatóként miért érezte szükségét annak, hogy ezen érzéseiről tájékoztassa a szülőket, és hogy vajon valóban a Fidesz-KDNP politikusai azok, akik a keresztyén értékeket képviselik-e hazánkban, azonban mikor kiderült, hogy újságírók vagyunk, lenyomta a telefont, majd utána már nem is vette fel azt Ábrám igazgató.