Holnap kezdődik az ajánlásgyűjtés, mutatjuk hogyan lehet a legegyszerűbben támogatni az összefogás jelöltjeit

Holnap kezdődik az ajánlásgyűjtés, mutatjuk hogyan lehet a legegyszerűbben támogatni az összefogás jelöltjeit

Holnap hivatalosan is elkezdődik a választási kampány, amelyben a választópolgárok egyéni választókerületi képviselőjelölteket ajánlhatnak a parlamenti választásra. Ennek kapcsán az Egységben Magyarországért honlapján a lakcím megadásával egyszerűen meg tudják keresni az érdeklődők, hogy ki az adott körzet egyéni jelöltje, valamint hogy hol és mikor gyűjtik számára az ajánlásokat. 

Hódmezővásárhelyre rákeresve például így néz ki a felület:

Azoknak, akik támogatni szeretnék az Egységben Magyarországért jelöltjének indulását az ajánláshoz meg kell adniuk a nevüket, az állandó lakcímüket, illetve a személyi számukat, majd az ajánlást saját kezű aláírással hitelesíteni. Ennek megfelelően magukkal kell vinniük egy személyazonosításra alkalmas okmányukat (személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél stb.) és a lakcímkártyájukat.

Hivatalos: itt a 106 fideszes és ellenzéki egyéni jelölt névsora

A Fidesz országos választmánya döntött az egyéni választókerületi jelöltekről, a hivatalos és véglegesnek tekinthető listát szerdán töltötték fel a nagyobbik kormánypárt honlapjára.

Minden egyéni jelöltnek 500 aláírást kell gyűjtenie a nyilvántartásba vételhez, hogy indulhasson a 2022-es országgyűlési választásokon. Egy választópolgár több jelöltet is ajánlhat, azonban csak a saját országgyűlési választókerületében induló jelöltnek adhat le ajánlást.

Aki ajánlásával és szavazatával szeretné támogatni az Egységben Magyarországért szövetség egyéni országgyűlési képviselőjelöltjeit, annak érdemes lehet ezen az oldalon megadnia az adatait, hogy kapcsolatba léphessenek vele az ellenzéki aktivisták a választással kapcsolatos legfrissebb események és információk kapcsán.