A bajai fideszes jelöltet egy elhunyt személy is ajánlhatta aláírásával

A bajai fideszes jelöltet egy elhunyt személy is ajánlhatta aláírásával

Kiss László, Baja Egységben Magyarországért képviselőjelöltje Facebook oldalán számolt be róla, hogy minden bizonnyal fideszes ellenfelének, Zsigó Róbertnek az ajánlásai között halott emberek adatai is szerepelhetnek.

 

Az Országgyűlési Egyéni Választási Bizottság és Iroda február 16-i hivatalos jegyzőkönyvéből kiderül, hogy Zsigó Róbert a 05909H0001-05909H0250 számú ajánlóíveket kapta, ezeken gyűjtheti az aláírásokat az indulásához. Az ajánlások ellenőrzése során kiderült, hogy a 05909H0066 számú ajánlóíven nagy valószínűséggel egy halott ember ajánlása, és “aláírása” található. Az illetőt ugyanis 2019. október 28-án törölték a személyiadat- és lakcímnyilvántartásból. Ez pedig akkor szokott megtörténni, ha valaki elhalálozik.

 

Az OEVI vezetője a jegyzőkönyv szerint vizsgálatot indított, és ha bebizonyosodik, hogy Zsigó Róbert ajánlóívén egy halott ember adatai szerepelnek, akkor hivatalból feljelentést tesz.

Én csak egyet nem értek: egy 24 éve regnáló országgyűlési képviselőnek csilliárdos kormányzati hátszéllel ugyan miért van szüksége arra, hogy egy halott ember adatait írják rá az ajánlóívre? Hát nincs már 500 fideszes a Bácskában, aki ajánlaná Zsigó Róbertet?

- írja értetlenül Kiss László, aki tegnap arról is beszámolt, hogy választási csalás gyanúja miatt vizsgálatot kezdeményezett a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál, miután acebookon találkozott a „közismert „kamupárt” hirdetésével”, ami „saját tagság és aktivisták híján online próbál „ajánlásokat” gyűjteni”, erről bővebben itt írtunk.