37 kadéttal végeztek Jemenben

Egy rendőrakadémia előtt felvételire váró több száz fiatal között robbantott a merénylő. Jemenben egyre súlyosabbak a vallási ellentétek, az erőszak pedig tovább is terjedhet.

A hivatalos beszámolók szerint autóba rejtett pokolgép robbant fel, és tüzet okozott a környékén. Az épület előtt álló több száz fiatal felvételi vizsgára érkezett az akadémiára - tették hozzá a nyilatkozók.
    
Az áldozatok között a felvételizők mellett van több az akadémia hallgatói közül, de más - csupán arra járó - ember is. 
    
A merénylet elkövetőjeként egyelőre semmilyen szervezet nem jelentkezett, de a hasonló támadásokat korábban az al-Kaida terrorhálózat helyi szárnya, az Arab-félsziget al-Kaidája (AQAP) követte el.
    
Egy héten belül ez volt a második súlyos merénylet Jemenben. Múlt szerdán Ibb városban öltek meg 33 embert egy kulturális központban.
    
Szeptember óta - Szanaa síiták általi megtámadása után - súlyosbodtak a vallási ellentétek Jemenben, a konfliktus kormányválságot okozott, és a hadseregben is megosztottsághoz vezetett. Nyugati és arab országok attól tartanak, hogy az egyre ingatagabb helyzet miatt az erőszak Jemen határain túlra is átterjedhet.