71 menekült holttestét rejtette a teherautó

71 menekült holttestét találták meg abban a magyar rendszámú teherautóban, amelyet csütörtökön kapcsoltak le a rendőrök Ausztriában, az A4-es keleti autópályán.

Mint arról már csütörtökön is beszámoltunk, az osztrák hatóságok számos menekült holttestére bukkantak egy csempészjárműben az osztrák A4-es autópálya egyik leállósávjában.

A teherautóban talált holttestek már nagyon rossz állapotban voltak, a járműből emberi maradványokból származó folyadék szivárgott, a környéken orrfacsaró bűz terjengett. Ezért először nem is tudták megállapítani, hogy pontosan hány halottat rejt a gépkocsi. Tegnap még 20 és 50 közé tették az áldozatok lehetséges számát. Ma azonban kiderült, hogy 71-en vesztették életüket. Az áldozatok egyes információk szerint szírek voltak.

A teherautón, egy Kecskeméten kiadott ideiglenes rendszám volt. Az Index kiderítette, hogy a gépjármű egy zavaros hátterű cég birtokában van. Lázár János azt mondta csütörtökön, hogy a rendszámot egy román állampolgár váltotta ki, ezt azonban Bukarest cáfolta.