75 milliót ajánlott fel az OTP a hátrányos helyzetű gyermekeknek

A Duna televízió egész napos műsorfolyama a szolgálat sokrétű tevékenységét mutatja be. Megismerkedhettek már a nézők az NGYSZ hátrányos helyzetű gyermekeknek szóló ösztöndíjprogramjával, a fóti lovasterápiás központban zajló fejlesztő munkával éppúgy, mint a szervezet egészségügyi és gyermekélelmezési projektjeivel - idézte fel a nap eddigi eseményeit Siklósi Beatrix, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kiemelt projektekért is felelős főszerkesztője. 

Az eddig összegyűlt 210 millió forintról úgy látja, hogy a kevésbé tehetősek mindig hamarabb nyitják meg pénztárcájukat, hiszen ők jobban át tudják érezni, hogy milyen az, amikor az ember bajban van, segítségre szorul. Ugyanakkor mindig adományoznak olyan sikeres vállalkozások és nagyobb cégek is, amelyek fontosnak tartják a társadalmi felelősségvállalást. Így tett az OTP Bank Nyrt. is, amely az eddigi legnagyobb összegű támogatást adta, 75 millió forintot ajánlott fel. A nap folyamán korábban a Metro Kereskedelmi Kft. 7 millió forintot, a Mercedes-Benz Hungária Kft. pedig csaknem 45 millió forintot adományozott a hátrányos helyzetben élő, valamint a beteg gyerekek segítését és gyógyítását célzó programok megvalósítására. 

Siklósi Beatrix kiemelte, hogy közmédia önkéntes munkatársai műsorzárásig várják a telefonos felajánlásokat a gyermekmentő szolgálat javára. A kezdeményezést az adományvonal hívásán és az SMS-küldésen túl neves művészek és sportolók által dedikált tárgyak megvásárlásával is lehet támogatni. 

Még megvásárolható fix áron többek között Bullás József Munkácsy-díjas festőművész alkotása, Harsányi Gergely válogatott kézilabdázó dedikált meze, a magyar férfi vízilabda-válogatott játékosai, edzői és Kemény Dénes szövetségi elnök által dedikált labda, Béres József kutatási naplója, Andrea Bocelli dzsekije, Melocco Miklós kisplasztikája, Rátóti Zoltán kerékpárja, Sasvári Sándor gitárja, Esztergályos Cecília jelmeze, Kelemen Csaba pisztolya és Miklós Edit alpesi síző sapkája.

Gyermekek is a kezdeményezés mellé álltak: Hoksz Attila táncos szólista, a Fölszállott a páva idei döntőse egy táncot ajánlott fel a beteg gyermekek megsegítésére, a 10 éves Doncsev Angéla pedig erre az alkalomra festett egy csendéletet, amelyet licitre bocsátottak. A kampányban a beteg gyermekek gyógyítására, a sérült gyermekek fejlesztésére, terápiájára folyik a gyűjtés. Az adományvonal a 13600-as számon érhető el, ahol a 05-ös kód megadásával hívásonként 250 forinttal lehet támogatni az akciót.

Három tárgyra licitálhatnak az érdeklődők: az Aranycsapat bőr focilabdájára, amelyen Buzánszky Jenő, Grosics Gyula, Hidegkuti Nándor, Puskás Öcsi és Szepesi György sportkommentátor aláírása szerepel; Lewis Hamilton dedikált overálljára és a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. által felajánlott Viktória-mintás serlegvázára, amelyen Kemény Dénes, Polgár Judit és Gyurta Dániel aláírása is olvasható. A fix árral rendelkező, valamint licitálható relikviákat a www.mediaklikk.hu/jonaklennijo honlapon lehet megtekinteni.

A közmédia negyedik alkalommal rendezi meg a Jónak lenni jó! kampányt: 2012-ben a Dévai Szent Ferenc Alapítványt majdnem 100 millió, 2013-ban a Katolikus Karitászt nagyjából 120 millió forinttal támogatták a befolyt adományokból, 2014-ben pedig a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet munkájához járultak hozzá a közmédia kampányában adakozók 170 millió forinttal.