A Fidesznek kampányolt a 7 éves gyereket felrúgó Agócs Tibor

A Fidesznek kampányolt a 7 éves gyereket felrúgó Agócs Tibor

A gyermekbántalmazó karatemester nem csak Pócs János fideszes képviselőn keresztül kötődik a kormánypárthoz. Egy propagandaújságban lobbizott Besenyei Orsolya polgármesterjelölt mellett. Novák Katalin korábban életműdíjjal jutalmazta.

Nagy felháborodást váltott ki az eset, amikor a jászberényi Yakuzák SE vezetője előre eltervezetten, aljas módon felrúgott egy a felügyeletére bízott 7 éves kisfiút a Szolnoki Kalandparkban. A gyermek édesanyja elmondta, fia kifejezetten érzékeny lelkű, és még napokkal a történtek után is azt hitte, hogy ő a hibás azért, amit tettek vele.

Életre szóló trauma lehet ez a bántalmazott gyereknek, pedig édesanyja pont azért szerette volna karatézni küldeni, hogy megnyíljon, bátrabb legyen

– derül ki az RTL riportjából.

Az ügy kipattanása után Agócs Tibor lemondott sportvezetői tisztségeiről, és bocsánatot kért a gyerektől és szüleitől. „Csak remélni tudom, hogy nem okoztam lelki sérülést a kisfiúnak, akitől a helyszínen bocsánatot kértem és minden tettemmel igyekeztem jóvá tenni a jóvátehetetlent” – írta.

Később még egy részlet kiderült: a gyerek felrúgása után másfél liter vizet öntött a fejére, fölrángatta, és azt kérdezte, „mi vagy te, lány?”

A bántalmazás hírét hallva Jászberény polgármestere, Budai Lóránt kezdeményezte a 2015-ben a város által Agócsnak adományozott Gerevich Aladár sport díj, illetve a mellé járó pénzösszeg visszavonását. Ezzel kapcsolatban pénteken rendkívüli közgyűlést tartanak a városban.

Bővelkedik fideszes kapcsolatokban a gyermekbántalmazó karatemester.

Azon kívül is, hogy Pócs János kormánypárti képviselő korábban még büszkén mutatkozott együtt a gyermekbántalmazóval, illetve Novák Katalin fideszes köztársasági elnök még család- és ifjúságügyért felelős államtitkárként életműdíjjal tüntette ki.

Ebben a kormánypárti kampánylapban korteskedett Agócs a Fidesz jelöltje mellett.

A „Hajrá Jászberény” címet viselő fideszes propagandaanyag létezésének egyetlen célja volt, hogy növelje Dr. Besenyei Orsolya kormánypárti mesterjelölt támogatottságát a város ellenzéki polgármesterével szemben. Ez ugyan nem jött össze – a jászberényiek ismét bizalmat szavaztak Budai Lórántnak –, de a kampányidőszakra időzített úgynevezett „időszaki kiadványból” érdekes dolgokat tudhatunk meg: például azt, hogy a gyermekbántalmazó Agócs Tibor teljes mellszélességgel beállít a fideszes jelölt mögé.

Az elmúlt két évben nehéz volt teremtő energiákat kialakítani a város vezetésével. Mindent átszőtt a politika és láthatólag ez nem jó így

– írták a propagandalapban Agócs, aki szerint káosz van a városban.

A karate szakvezető ezután hangsúlyozza, hogy az ő munkájuk felette áll a politikai színtérnek, ezek után azonban 100 százalékig kiáll a Fidesz jelöltje mellett: „Számunkra fontos, hogy vezetői tapasztalattal és kapcsolati tőkével rendelkező polgármestere legyen a városnak” – utal Besenyei Orsolya pártkapcsolataira.

A kampánykiadványban Agócs Tibor mellett Gulyás Gergely miniszter, Varga Judit ex-miniszter, és Dézsi Csaba András, Győr fideszes polgármestere is Besenyei támogatására próbálta rávenni a jászberényieket.

Orbán elhatárolódott a fideszes körökben jól beágyazott gyermekbántalmazótól.

A felháborító ügy kapcsán a miniszterelnök pénteki rádióinterjújában azt mondta, hogy „elviselhetetlen, tűrhetetlen és következményekért kiált az eset”.

(Címlapkép: Hajrá Jászberény, 2023. január)