A Jobbik elutasítja Lázár János és a kormány "mini-Dubaj"-tervét

A Jobbik elutasítja Lázár János és a kormány "mini-Dubaj"-tervét

Mondjunk igent a főváros fejlesztésére, de határozottan utasítsuk el a fideszes mutyit, a külföldi érdekek kiszolgálását és az épített örökség elcsúfítását! - rögzítette az ellenzéki párt, amelyik javaslatait is megfogalmazta.

Dubajnak felhőkarcolói vannak, Budapestnek pedig történelme! - szögezte le keddi Facebook-bejegyzésében a Jobbik-Konzervatívok az Orbán-kormány Rákosrendezőn végrehajtandó terve kapcsán. Kijelentették:

Elutasítjuk Lázár János és a fideszes kormány "mini-Dubaj"-tervét!

Dr. Brenner Koloman, a Jobbik-Konzervatívok főpolgármester-jelöltjeként osztja az aggodalmakat, hiszen szó sincs arról a hangzatos szavakon túl, hogy a fideszes kormány befejezte volna az önkormányzat-, különösen Budapest-ellenes politizálást, de nagyot akartak mondani

- fogalmaztak.

Viszont az ellenzéki párt szerint "a 2010 óta eltelt 13 év egyértelműen bebizonyította, hogy a fideszes kormányzat által bejelentett nagyberuházások ára igen magas".

Nem tudhatjuk, hogy kinek és mennyit kell majd visszaosztani, ahogyan azt sem, hogy ebben az esetben kínai, orosz, esetleg török nagyvállalkozók zsebét tömik tele az adófizetők pénzével, vagy a magyar építőipar profitál-e belőle.

A Jobbik egyértelművé tette: ne ázsiai migránsmunkások, hanem magyar emberek építsék a fővárost!

Emellett a konzervatív párt szerint az alábbiakat világossá kell tenni:

🟢 állami garancia kell, hogy nagy arányban magyar kivitelezők, magyar cégek és magyar munkavállalók dolgoznak majd a tervezés és a kivitelezés során, nem pedig külföldi cégek, vagy a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó vállalkozások. A Jobbik-Konzervatívok erről korábban határozati javaslatot nyújtott be, amely magyar kvótát vezetne be minden 10 főnél több ember foglalkoztató cégnél,

🟢 a beruházás állam által vállalt költségei ne szállhassanak el, maximum az éves infláció mértékével emelkedhetnek,

🟢 a projekt nagysága lehetővé teszi, hogy részben kezelni tudja a kormányzat a növekvő lakhatási válságot: épüljenek megfizethető bérlakások a budapestieknek,

🟢 a tervezésnél vegyék figyelembe a Hősök tere és az Andrássy út látképét, nem épülhetnek felhőkarcolók Budapest legszebb sugárútja mellé. Nem garancia egyetlen ember számára sem, hogy Lázár János ízlése mérvadó, ahogy az építési szabályzat sem védené meg a várost a toronyházaktól, ezért tegyük világossá: Dubajnak felhőkarcolói, Budapestnek történelme van!

"Aki emlékszik a stadionépítés visszásságaira, hogy drágábban épült meg a Puskás stadion, mint a Real Madrid stadionja, vagy éppen nap, mint nap elmegy a Biodóm befejezetlen épülete mellett, abban joggal merülhet fel a párhuzam, amit a magyarok régóta emlegetnek. Miért akar egy ország űrprogramot, ha egy másfél órás vonatút alatt a pályák rossz állapota miatt nem ritka a közel egy órás késés?" - emlékeztetett a Jobbik-Konzervatívok, végül hangsúlyozva:

Mondjunk igent a főváros fejlesztésére, de határozottan utasítsuk el a fideszes mutyit, a külföldi érdekek kiszolgálását és az épített örökség elcsúfítását!

(Címlapkép: Lázár János építési és közlekedési miniszter beszédet mond a Pesti Vigadó dísztermében 2023. szeptember 21-én. MTI/Bruzák Noémi)