A Jobbik rendkívüli ülést kezdeményez a közvetlen köztársaságielnök-választásról

A Jobbik rendkívüli ülést kezdeményez a közvetlen köztársaságielnök-választásról

A konzervatív párt szerint itt az ideje, hogy a magyar emberek kezébe adják a döntést, ki a legméltóbb arra, hogy megtestesítse a magyar nemzet egységét. A mai napon felkérték az országgyűlés elnökét, hogy február 19-re hívja össze az általuk kezdeményezett rendkívüli ülést.

A Jobbik-Konzervatívok politikai közössége több éve következetesen képviseli és követeli a közvetlen köztársaságielnök-választást a kormánytól. Novák Katalin dicstelen távozása után itt az ideje, hogy a magyar emberek kezébe adjuk a döntést, ki a legméltóbb arra, hogy megtestesítse a magyar nemzet egységét - írja friss közleményében a Jobbik-Konzervatívok frakciója.

Bejelentették:

A közvetlen elnökválasztás érdekében tegnap - immáron sokadjára - benyújtott Alaptörvény-módosításukról a mai napon egy rendkívüli parlamenti ülést kezdeményeznek.

Mint írják, arra kérik a parlamenti pártokat, ismerjék el, hogy a köztársasági elnöki tisztséggel szemben a rendszerváltás óta kialakult morális elvárásokat csak és kizárólag a közvetlen választás tudná hitelesen megjeleníteni!

Éppen ezért a Jobbik-Konzervatívok országgyűlési frakciója rendkívüli ülést kezdeményez a közvetlen köztársaságielnök-választásról, és felkérik a parlamenti frakciókat, hogy támogassák azt!

A közleményben arról is írnak, hogy

egyúttal kérik az országgyűlés elnökét, hogy a rendkívüli ülést - az ügy jelentőségére való tekintettel - 2024. február 19-re, hétfőre hívja össze!

(Címlapkép: Novák Katalin köztársasági elnök Ferenc pápa látogatásán, a Karmelita kolostorban 2023. április 28-án. MTI/Koszticsák Szilárd)