Gyöngyösi Márton szerint szalagmunka helyett jól megfizetett, tudásalapú munkahelyekre van szükség

Gyöngyösi Márton szerint szalagmunka helyett jól megfizetett, tudásalapú munkahelyekre van szükség

A Jobbik-Konzervatívok elnöke elmondta, tudásalapú, jól fizető, minőségi munkahelyeket kell teremteni, nem pedig idegen vendégmunkásokkal pótolni a külföldre menekült magyarokat.

Orbán a politikáját a "csavaros magyar észjárásnak" tulajdonítja – kezdte beszédét az ellenzéki párt elnöke és EP-képviselője. Most viszont, hogy Szlovákiában a miniszterelnök és a pénzügyminiszter is magyar – mondta Gyöngyösi –, északi szomszédunknál egy egészen másfajta módon csavaros magyar észjárást látunk a politikában.

Ezután Horváth Mihályt, Szlovákia pénzügyminiszterét idézte:

Ez az összeszerelő műhely modell már idejétmúlt. Régen Szlovákia felzárkózása arra épült, hogy van olcsó munkaerő, és a külföldi beruházások tolták az ország szekerét. Hogy míg a munkaerő bőségesen rendelkezésre állt, most inkább munkaerőhiány van.

"Ismerős ez valahonnan?" – tette fel a költői kérdést a pártelnök. Szlovákia magyar pénzügyminisztere szerint olcsóságban versenyezni nem lehet, mert a helyi lakosság érhető módon nem kíván még kevesebb pénzért dolgozni – magyarázta.

Ezért az oktatást kell fejleszteni, és minőségi, nem mellesleg jól fizető munkahelyeket kell teremteni, amik az emberek tudására épülnek – fejtette ki Gyöngyösi Márton a szlovákiai magyar pénzügyminiszterrel egyetértésben. Hozzátette: "ez pontosan ugyanaz, mint amit a Jobbik-Konzervatívok évek óta képvisel. És amiért jelenleg is gyűjtjük a támogató aláírásokat."

"Eközben a Fidesz politikája mi? Lezülleszteni az oktatást, önálló akarat nélküli masszává zülleszteni a magyarokat, aztán olcsó szalagmunkára küldeni őket."

Ha pedig inkább elvándorolnak egy olyan országba, ahol lehet polgári módon élni, hát majd hoznak helyettük idegeneket, akik robotolnak, ahogyan azt tegnap törvénybe is iktatta a fideszes kétharmad.

Gyöngyösi Márton hangsúlyozta, hogy a magyarok viszont nem akarnak elbutított tömeg lenni, és a Jobbik-Konzervatívok azért dolgozik, hogy ne sikerüljön az Orbán-kormány terve. Majd arra kérte a velük egyetértőket, hogy támogassák a párt normális bérekért, normális életért indított aláírásgyűjtését.

(Címlapkép: Gyöngyösi Márton/facebook)