A Jobbik szerint történelmi bűn, hogy a kormánynak továbbra sem számítanak a magyar kis- és közepes vállalkozások

A Jobbik szerint történelmi bűn, hogy a kormánynak továbbra sem számítanak a magyar kis- és közepes vállalkozások
"A magyar nemzeti érdek elárulása az, amit a magát nemzetinek hazudó Orbán-kormány művel! Miközben a magyar családi, kis- és közepes vállalkozásokat a multikkal ellentétben nemhogy nem tekinti stratégiai partnernek a Fidesz, de válogatott módokon ellehetetleníti őket, a külföldi befektetőkkel egészen más a helyzet"

- írja friss közleményében a Jobbik-Konzervatívok.

Mint rámutattak: "A keleti akkugyárakkal és vendégmunkások tömegeivel törik le a magyar munkavállalók bérét, de akadnak olyan külföldi befektetések, ahol a béreket hat és fél évig a magyar állam fedezi – a mi adóforintjainkból. A jelek szerint a Pécsen felhúzott Seiren autóipari beszállító gyárával pontosan ez a helyzet. Kiderült, hogy a beruházás teljes költségvetését 4,5 milliárd forintnyi közpénzzel támogatta meg az állam."

"Követeljük, hogy a mindenkori kormány végre tekintse stratégiai partnernek a családi vállalkozásokat, a magyar KKV-kat is! Ha bértámogatást tudnak nyújtani a multinacionális cégek számára, akkor ugyanezt meg kell tenniük a magyar kis- és középvállalkozásokkal is! Ez az a réteg, amelyik a nemzetgazdaság és a termelékenység szempontjából óriási jelentőséggel bír"

- emelte ki a Jobbik.

"Felelős kormányra van szükség, amely nem a saját és nem idegen érdekek alapján cselekszik, hanem a magyar nemzeti érdeket, a magyar munkavállalókat, a magyar vállalkozásokat teszi az első helyre! Normális béreket, normális életet! Normális Magyarországot!" - zárul az ellenzéki párt közleménye.

(Címlapkép: Alfahír grafika)