A kormány tagadja a kínai vegyianyag-elosztó tervét, pedig kormányzati dokumentumok is bizonyítják

A kormány tagadja a kínai vegyianyag-elosztó tervét, pedig kormányzati dokumentumok is bizonyítják

Orbán Viktor július elején még a parlamentben tagadta, azonban a most kiszivárgott iratokból világosan kiderül, hogy maga Rogán Antal a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter támogatja a kínai nagyberuházást. A kormány továbbra is azt állítja, nem lesz ilyen.

Rogán Antal a komány nevében hivatalosan is támogatta egy kínai vegyianyag-elosztóközpont létesítésének tervét – írta meg a Direkt36 kiszivárgott kormányzati dokumentumok alapján. Az oknyomozó portál birtokába került egyik iratban az áll, hogy

ahhoz, hogy a projekt Magyarországon valósuljon meg, és ezzel az egyedi lehetőséggel élhessen 2023. február 3-án Rogán Antal Miniszter Úr a kínai fél számára küldött egy támogató levelet.

Orbán Viktort az ügy felmerülésekor, július 3-án felkérdezték a parlamentben, de a miniszterelnök egy az egyben tagadott, sőt a felvetést komolytalannak nevezte. "Ilyen vegyianyag-elosztó nem fog épülni, ön nyugodtan alhat" – mondta Orbán a kérdést feltevő képviselőnek.

A terv az, hogy nem is egy helyszínen, hanem Budapest 23. kerületében, azaz Soroksáron, valamint Záhonyban jöjjön létre egy-egy olyan óriási, vasúti vegyianyag-elosztóközpont, ahonnan nem csak Magyarország akkumulátorgyárait, de egész Európa összes akkumulátorgyárát és egyéb üzemét ellátnák kínai vegyianyagokkal.

Rogán Antal levele egyértelműen bizonyítja, hogy az Orbán-kormány legalábbis korábban támogatta a kínai gigaberuházást.

Ha a terv megvalósul, évi 2 millió konténernyi vegyianyag haladhat át a budapesti kertváros szomszédságában.

A Soroksáron található BILK terminál jelenleg több mint 184 000 m² raktár és 23 000 m² irodakapacitással rendelkezik, amivel nemcsak Magyarország, hanem a régió egyik legfontosabb logisztikai központjának számít. A terminál lényege, hogy itt pakolják át a vasúton érkező árukat kamionokra és fordítva. Ez a kínaiaknak épp kapóra jött, ám a jelenlegi kapacitás messze kevés ahhoz, amit szeretnének.

Az egyik kiszivárgott dokumentumból kiderül, hogy milyen forgalmat terveznek ide: a 2022-es adatok alapján 60 milliárd eurónyi, azaz 22 ezer milliárd forintnyi vegyianyagot forgalmát bonyolítaná le a logisztikai központ.

Ez azt jelenti, hogy évi 2 millió konténernyi, 24 ezer vasúti szerelvényt kitevő árut rakodnának át a soroksári házaktól 10-20 méterre.

(Címlapkép: Lerakodják a kínai Csinan városából érkezett jelentős mennyiségű egészségügyi védőfelszerelés-szállítmányt a tehervonatról a Rail Cargo Terminal - BILK Zrt. fővárosi telephelyén 2020. április 27-én. A szerelvény az idei első konténervonat, amely több mint 10 ezer kilométer megtételével közvetlenül érkezett Magyarországra Záhonyon keresztül. A 40 vasúti kocsiból álló szerelvény többek között egészségügyi védőfelszereléseket, maszkokat, kesztyűket, tisztítókendőket szállított. MTI/Illyés Tibor)