A Lidl után a Rossmann is bejelentette: nem nyitnak ki december 24-én

A Lidl után a Rossmann is bejelentette: nem nyitnak ki december 24-én

A magyarok nagy része azt szeretné, ha szenteste napján már senkinek nem kellene dolgozni. Ezt javasolta a Jobbik-Konzervatívok is, és most még egy üzletlánc jelentette be, hogy zárva tartanak.

Magyarország egyik legnagyobb élelmiszer üzletlánca, a Lidl múlt héten döntött úgy, hogy boltjaik zárva lesznek december 24-én. A jó példát követve a Rossmann is csatlakozik a karácsonyi boltzárhoz – írta meg a cég sajtóközleménye alapján a 444.

Több mint 200 Rossman üzlet nem nyit ki szenteste napján – erről egyhangúan döntött a cégvezetés.

Hozzátették: a bolthálózat szerint kiemelten fontos, hogy a munkatársaik számára biztonságot és támogatást nyújtsanak a felgyorsult kereskedelmi környezetben. És mivel példaértékűnek tartják a Lidl kezdeményezését, ők is lehetővé teszik, hogy december 24-ét munkatársaik készülődéssel, szeretteik körében tölthessék.

A karácsonyi boltzár témáját a Jobbik-Konzervatívok is fontos ügyként kezeli. A téma gazdája, Balassa Péter országgyűlési képviselő idén már kétszer is benyújtotta az ellenzéki párt ezzel kapcsolatos javaslatát, de a fideszes parlamenti többség ismét leszavazta azt, összességében már ötödszörre.

A párt velősen összegezte az Orbán-kormány ezzel kapcsolatban tanúsított hozzáállását:

Ott tartunk, hogy már az élelmiszerláncok is családbarátabbak a valóságban, mint a magát ezzel a jelzővel illető Fidesz-kormány.

Várható még változás a Fidesz álláspontjában? Esetleg advent alkalmából kegyet gyakorolnak és megajándékozzák a kereskedelemben dolgozókat egy szabadnappal? Ez csak attól függ, hogy mit mérnek a közvéleménykutatásaik.

(Címlapkép: A Rossmann német drogéria-parfüméria családi cég egyik magyarországi üzlete a Lurdy Házban, az 1998-ban megnyílt bevásárlóközpont és irodaházban, a főváros IX. kerületében, a Könyves Kálmán körúton. MTVA/Róka László)