A napokban eldőlhet, kit ültetne Orbán új államfőnek Novák helyére

A napokban eldőlhet, kit ültetne Orbán új államfőnek Novák helyére

Novák Katalin utódjáról is dönthetnek a Fidesz kétnapos frakcióülésén, aminek első felszólalója Orbán Viktor lesz. Egészen Balatonalmádiig menekült a kormánypárt frakciója ehhez.

A napokban közölte Kocsis Máté frakcióvezető azt, hogy a parlamenti ülésszak kezdete előtt kihelyezett frakcióülést tartanak február 21-22-én Balatonalmádiban.

Szerda este a miniszterelnök felszólalásával kezdődik a tanácskozás. Ezt csütörtökön miniszterek, EP-képviselők, államtitkárok meghallgatása követi majd.

"Az ülés kiemelt napirendi pontjai között szerepel az új államfőjelölt személyéről szóló frakciódöntés, az európai parlamenti és helyi önkormányzati választásokra való felkészülés, illetve az új gyermekvédelmi törvénycsomag" – írta a politikus.

Orbán tehát már most közölheti a frakciótagokkal, hogy ki lesz az új aláírógépe, avagy az új köztársasági elnök.

Nem üléseznek ám akárhol Orbánék. Ugyanis tavaly ősszel a Hernádi Zsolt Mol-vezérhez köthető, közpénzmilliárdokból épült esztergomi Grand Hotelben volt a szokásos kihelyezett frakcióülés.

A 4 csillagos szállodában a Fidesz és a KDNP politikusai több mint 38 millió forintot tapsoltak el az előző frakcióülésen. A 444 viszont úgy tudja, idén máshol lesz: Balatonalmádiban, a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest szálloda adhat otthont a rendezvénynek.

Tehát még a kihelyezett frakcióüléssel is a multimilliárdos Mészáros Lőrinc zsebét tömik tovább.

(Fotó: Novák Katalin köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök a megújult dunamelléki püspöki székház, református teológia és újjáépített kollégium átadása alkalmából tartott ünnepi istentiszteleten a Kálvin téri református templomban 2022. október 1-jén. MTI/Máthé Zoltán)