A 100 %-os rend Érpatak stratégiája és a jövő záloga

Képzést és konferenciát tartottak a hétvégén Érpatakon, amelyen Vona Gábor, a Jobbik elnöke és Ózd város csaknem húsz fős delegációja is részt vett.

Érpatak negyedik ciklusát töltő polgármestere, Orosz Mihály Zoltán, a Jobbikkal hivatalosan együttműködő Érpataki Modell Országos Hálózatának a vezetője volt a házigazdája a hétvégi rendezvénynek, amelyen a magyar vidék égető problémáinak a hatékony és törvényes megoldásáról tartottak ismertetőket az előadók.
 
Vona Gábor, a Jobbik elnöke mellett Ózd város csaknem húsz fős delegációja is Érpatakra érkezett, ahol közel százan hallgatták az előadókat a kétnapos konferencián.
 
Az ország minden szegletéből (Szombathelytől Miskolcig) érkeztek országgyűlési- és önkormányzati képviselők.
 
Baranyi Tibor Imre, az Attila Király Szellemtudományi és Nemzetstratégiai Akadémia rektora a tiszta jobboldaliság politikai és közjogi megvalósításáról beszélt a résztvevőknek, majd Orosz Mihály Zoltán, az Érpataki Modell megalkotója és vezetője részletezte, hogy valósítható meg a 100 %-os rendet és harmonikus települési életet teremtő szisztéma minden kicsi és nagy településen. 
 
A további előadók témái között kiemelt helyet kaptak az Érpataki Modell stratégiai ágazatai, a mezőőrség, a gyermekvédelem, a gyámügy, a polgármesteri hivatal, az oktatási intézmények és a civil védelmi szervezetek szinergikus együttműködése.
 
Konyár polgármestere és jegyzője, valamint a miskolci és mezőkövesdi képviselők az utóbbi idők eredményeiről tartottak beszámolót, míg Zagyva György Gyula korábbi országgyűlési képviselő, a Jobbik politikusa az elmúlt egy év vidéki tényfeltáró munkájáról számolt be.