A bevándorlás miatt halasztanák el az NB1-es meccseket a szurkolótáborok?

A cikk szerint a többség támogatja ezt, azonban vannak olyan táborok, ahol ugyan támogatnák a közös közleményt, de ezt feleslegesnek vélik, mert úgy látják, az MLSZ és más döntéshozók még csak el sem olvassák, meg sem hallgatják a szurkolóktól érkező javaslatokat.
 
A szurkolók szerint hiába van kevés néző, a mérkőzések így is nagylétszámú rendőri erőket kötnek le. Most is, amikor az Európát elárasztó migránsok miatt a rendvédelmi erőket a határ építésére, védelmére vezényelte a kormány.
 
Ebben a helyzetben az is előfordulhat, hogy azok a rendőrök, akiket pihenés miatt leváltanak a határ védelméről, a pihenés helyett mérkőzést biztosítanak. Olyan mérkőzést, ami már sajnos senkit sem érdekel - fogalmaz a cikk.
 
Bár a szurkolótáborok és a rendőrség kapcsolata finom fogalmazva sem baráti, főleg az ügyészség legutóbbi szurkolónak szóló üzenete után, a táborok fontosnak tartják a határ védelmét és így minden belpolitikai ellentétet hajlandóak félretenni és segíteni.
 
Ezt persze megerősítené, ha ezen mérkőzések nélküli időszakban a kormányzat és az MLSZ meghallgatná és megértené a szurkolókat érintő problémákat, azokra közösen megoldásokat dolgoznának ki, hiszen a közös cél az, hogy minden stadionban telt ház legyen, szenvedélyes tömött lelátók. 
 
A javaslat szerint az elhalasztott mérkőzéseket még idén pótolnák, azok után, hogy a problémás határszakaszokon az országot védő kerítések elkészülnek, melynek hatására kevesebb rendőr lenne szükséges ezen területeken.
 
A hunmob.com információi szerint az is hátráltatja a közös javaslatot, hogy a táborok nem akarnak a belpolitikai csatározások játékszerei lenni.