A BKK szerint kamuzott az utas, nem nyelt el 10 ezret az automatájuk

A BKK szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye szerint az utas nem állít igazat: ellenőrizték az automatákat, az informatikai rendszer tanúsága szerint pedig az adott helyen az említett napon nemhogy az érintett, hanem senki sem fizetett húszezressel. 
 
"Több hivatalos dokumentum, egyebek mellett az automaták informatikai felügyeleti rendszerének jelentése is azt bizonyítja: nem húszezres, hanem tízezres bankjeggyel fizetett az az utas, aki augusztus 14-én a Lehel téren 9500 forintos bérletet vásárolt. Az alábbi angol nyelvű jelentésből, azaz az automata memóriájából kinyert tranzakciós adatokból látható, hogy a vásárlás tízezer forintos bankjeggyel történt, a visszaadott bankjegy pedig egy ötszáz forintos volt. A lefolytatott vizsgálat alapján nemcsak ez a jelentés, de más, rendelkezésre álló dokumentumok is a BKK álláspontját támasztják alá. Hozzátesszük: augusztus 14-én a Lehel téri automaták egyikénél sem fizettek húszezer forintos bankjeggyel
 
- írják.
 
 
A BKK állítása szerint teljes automatahálózatukon havonta közel 1,3 millió tranzakció történik; az új hálózat 2014. márciusi elindulása óta nem fordult még elő, hogy a bankjegyfelismerő rendszer tévesztett, meghibásodott volna. A fent leírtak alapján most sem ez történt. A kérdéses automatában a nap végén nem volt többlet pénz, és az automaták gyártója is megerősítette az automata helyes működését.