A fiatalok körében három és félszer menőbb a Jobbik, mint a Fidesz

A brüsszeli Foundation for European Progressive Studies (FEPS), az amerikai Global Progress és az AudienceNet közvélemény-kutató felmérése szerint ugyanis még közép-kelet európai viszonylatban is Magyarországon a legmagasabb a 16 és 36 év közötti fiatalok körében a kilátástalanság, nálunk látják a legborúsabbnak a helyzetüket és jövőjüket a fiatalok, de hasonlóan rossz véleménnyel vannak a hazai oktatási és egészségügyi rendszer állapotáról.

Háromszor több fiatal elégedetlen itt az életével, mint Lengyelországban és Bulgáriában, valamint ötször annyian, mint Ausztriában. Farkas szerint ez az adat egyben visszaigazolás a Fidesz-kormány felé is: képtelenek kezelni a problémát, nem nyújtanak jövőképet a magyar fiataloknak, ahogyan az sem a véletlen műve, hogy még mindig tömegesen kényszerülnek külföldön munkát vállalni a magyar emberek.

A Jobbik IT vezetője szerint nagyon fontos és beszédes a felmérésnek az a része is, amely szerint a magyarországi pártok közül magasan a Jobbik érti meg a leginkább a fiatalokat.

Míg a nemzeti párt a megkérdezettek 35 százaléka szerint érti és hallja meg a fiatalok panaszát, addig ugyanez a szám a Fidesz esetében 10 százalék, míg az LMP-nél 12. A többi párthoz képest ugyancsak élen jár a Jobbik a nyitottság, az őszinteség az ország életének javítására szolgáló ötletek terén is. A magyar fiatalok leginkább a Fideszről gondolják azt, hogy rossz elképzelései vannak hazánk jobbá tételére.

A Jobbik köszöni a fiatalok bizalmát és a jövőben is következetesen fogja képviselni a magyar fiatalok érdekeit - fogalmazott Farkas Gergely.