A Fidesz ötletbörzévé silányította a budapesti kórházkérdést

Az Alfahírhez eljuttatott közleményben a nemzeti párt politikusa arra emlékeztett, hogy volt itt már szó Kelenföldről, a Déli pályaudvarról, most épp az OPNI van soron. Reménykedünk, hogy a Fővárosi Állatkert kimarad az ötletelésből.

Pedig nagyon fontos ügyről van szó - szögezi le Stummer János, aki szerint Budapest egészségügye, azon belül pedig a sürgősségi ellátás helyzete különösen rossz állapotban van.

Az agglomerációval együtt Budapesten 3-3,5 millió ember akut ellátását kell megoldani, a sürgősségi ellátás azonban rendkívül széttagoltan működik. Nagy tudású szakemberek a városban szerteszét, gyakran nagyon rossz körülmények között végzik életmentő munkájukat. Ezen a helyzeten mihamarabb változtatni kell, de forrásbevonással, nem pedig azzal az össze-vissza beszéddel, amit az ország és a főváros vezetői az utóbbi hetekben művelnek. Ebből így rumli lesz, méghozzá nagyobb, mint a mostani - hangsúlyozta a politikus.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom azt kéri a felelősöktől, hogy vegyenek mély levegőt és legközelebb akkor nyilatkozzanak ebben a témában, ha koncepciózus elképzelésük van arról, hogy hogyan tervezik fejleszteni Budapest egészségügyi ellátórendszerét. Nem szavakra, hanem tettekre van szükség.

Ha kíváncsi, hogy milyen állapotban van jelnleg az OPNI, az fényképes tudósításunkból kiderül.