A Fidesz szerint nincs megfigyelési botrány, csak a lakájmédia találgat

Hogy a Fidesz politikusai konzekvensen megpróbálják elbagatellizálni a sorozatos megfigyelésekkel kapcsolatos botrány kérdését, már az elmúlt napok során egyértelművé vált.

 
 
Portálunk kérdésére Németh Szilárd ("Ha Vona fél, bujkáljon!"), Gulyás Gergely ("A közszereplőket gyakran fotózzák.") és Lázár János (Orbán Viktort is lefotózzák a focimeccseken.) is azt mondta, nincs szó megfigyelésről, a Fidesznek pedig semmi köze az ügyhöz.
 
Halász János szerdán kérdésünkre elárulta: a Fidesz nem rendelt meg semmiféle megfigyelést, hiába sugallja ezt Vona Gábor, sőt, szó sincs semmiféle megfigyelésről.
 
A Fidesz szóvivője ma újabb sajtótájékoztatót tartott, ennek végén megkérdeztük:
 
ha valóban nem a Fidesz áll a megfigyelések hátterében, akkor hogy lehet az, hogy épp Spéder Zoltánról, Vona Gáborról, Juhász Péterről és Simicska Lajosról, vagyis épp a Fidesz számára kellemetlen közéleti szereplőkről készültek a felvételek?
 
Halász János most már szigorúbb, egyben szűkszavúbb volt, mint legutóbb: mint mondta,
 
Vona Gábor ostobaságot sugall, megfigyelési botrányról szó sincs, a találgatásokat pedig meghagyja a lakájmédiának.
 
Ha már a lakájmédiát említette, megkérdeztük,
 
nem találja-e különösnek, hogy a Spéder Zoltánról készült felvételek a Fidesz-közeli sajtóban jelentek meg, a Vona Gábort követő lesifotós lebukásáról szóló hírt pedig épp ugyanezen médiumok hallgatták el.
 
Halász azt mondta, ezzel beigazolódott az elmélete, mi csak találgatunk, amit szívesen hallgatna, de délután még dolga van, ezzel pedig le is zárta a témát.