A Fideszben is tudják, hogy most megfogta őket a Jobbik

A közoktatás, egészségügy és korrupció hármasának jobbikos felkarolása igazi gyomros volt a Fidesznek.

A lapnak név nélkül nyilatkozók elismerték, hogy az Orbán-kormány a közszférán keresztül, az oktatás és egészségügy mentén sebezhető leginkább, s ezért elismerően szóltak Vona Gábor Jobbik-elnök által bejelentett „valódi nemzeti konzultációról”. Az atv.hu forrásai szerint Vona ezzel „oda ütött, ahol a kormánynak és a kormánypártoknak nagyon fáj, és akkor, amikor a közvélemény figyelmét egyre kevésbé köti le a tavalyi év slágertémája, a bevándorlás kérdése”.

A lap szerint a Fideszben úgy látják, legnagyobb vetélytársukat nem sikerült padlóra küldeni a bevándorlási krízis kezelésével, ráadásul csak a Jobbik az, ami a baloldallal ellentétben hitelesen kérheti a kormányt számon a korrupció, az egészségügy és az oktatás problémái kapcsán. Mindezt pedig erősíti, ha visszaemlékeznek a szocialisták 2006-os bukására, amikor is néhány hónappal egy győztes választás után végérvényesen széthullottak.

A cikkben kitérnek arra is, hogy a Fidesz jelenlegi kétharmad-közeli támogatottsága 2018-ra jó eséllyel csökkenthet, ezért akár elébe is szaladhatnak a problémának azzal, hogy a terrorveszélyhelyzetről szóló alaptörvény-módosítás szavazásának várható bukása után saját maguk kezdeményeznek egy előrehozott választást. Ezzel már most újabb négy évet kezdhetnének úgy, hogy az ellenzéknek –főleg a baloldalnak- nincs esélye megakadályozni egy kiugró eredményt.

Ezt jelenleg csak a Jobbiktól lehetne várni, amennyiben sikeresen hívja fel a figyelmet az egészségügy, oktatás és korrupció körüli helyzetre azután, hogy a kormány már nem tud tovább táplálkozni a bevándorlási krízis politikai sikeréből.