A fideszes "miskolci modell" az elszegényedés, az elvándorlás és a bűnözés modellje

A Jobbik a miskolciakért kiálló, a bűnözőkkel viszont könyörtelenül leszámoló bátor, tisztességes és lokálpatrióta politikát követne, amely távol áll a jelenlegi hatalomtól.

Amit a fejlesztési miniszter példaként állítana a többi település elé, arra az elmúlt négy évben 7 ezer miskolci mondott nemet, Kriza polgármestersége alatt ugyanis ennyien hagyták el a várost a jobb élet reményében – kezdte hétfői tájékoztatóját Jakab Péter. A Jobbik frakcióvezetője szerint a Kriza-modell három pillérből áll.

Az első a város kiszervezése a Fidesz-holdudvarnak és a multiknak: helyi vállalkozások helyett haveri cégeket hoznak helyzetbe – emiatt legutóbb már a mérnöki és építész kamara is tiltakozott –, az ily módon stagnáló munkanélküliségi adatok javítása érdekében pedig milliárdokat fizetnek a multiknak, hogy szalagmunkát hozzanak a városba éhbérért.

Ebből következik a második pillér: ma a miskolciak fizetése közel 10 százalékkal marad el az országos átlagtól, miközben Seszták miniszter úr már egyenesen Győrhöz hasonlítja a várost.

A harmadik pillért a közbiztonság teljes hiánya jelenti: a nyomortelep-felszámolásnak nevezett átverés során mindössze egy család hagyta el Miskolcot. A rendbontóknak annyira tetszik az új modell, hogy még kétmillióért sem mennek el – fogalmazott a képviselő.

Jakab Péter a Kriza-modellel szemben a miskolciakért kiálló, a bűnözőkkel viszont könyörtelenül leszámoló bátor, tisztességes és lokálpatrióta politikát nevezte követendőnek, ez viszont – mint mondta – távol áll a jelenlegi hatalomtól.